Το ιστορικό σύμβολο του Game of Thrones αλλάζει στο House of the Dragon
News

Το ιστορικό σύμβολο του Game of Thrones αλλάζει στο House of the Dragon

Το πρώτο teaser για το House of the Dragon δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη και μας έβαλε ξανά στο Γουέστερος δύο χρόνια μετά το φινάλε του Game of Thrones.

To μεγαλύτερο σύμβολο της σειράς ο σιδερένιος θρόνος έχει χαραχτεί ανεξίτηλα στο μυαλό μας, όμως στη νέα σειρά η όψη θα φέρνει πιο πολύ σε αυτήν που είχε φανταστεί ο George RR Martin όταν έγραφε τα βιβλία.

Ένα πολύ μικρό στιγμιότυπο μας δείχνει την ανανεωμένη μορφή του που είναι μεγαλύτερη σε ύψος και με ενσωματωμένα σκαλιά, χωρίς να φτάνει το θεόρατο πρότυπο του Martin αλλά είναι αρκετά διαφορετικό για να ξεχωρίζει. Αυτή που ακολουθεί είναι η νέα εικόνα του θρόνου. 

Ο θρόνος φτιάχτηκε την εποχή του Αίγκον του Κατακτητή, του πρώτου βασιλιά Ταργκάρυεν και αποτελείται από τα σπαθιά των εχθρών του. Η εικόνα που βλέπετε στο τέλος του άρθρου σχεδιάστηκε από τον Μαρκ Σιμονέτι και όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν ο Martin είναι πιο κοντά σε αυτό που έχει στο μυαλό του όταν γράφει τα βιβλία.

«Ο θρόνος που βλέπεται στη σειρά έχει περάσει στην ιστορία και δίκαια. Είναι ένα καταπληκτικό σχέδιο και έχει υπηρετήσει άριστα τον στόχο του. Όλοι αναγνωρίζουν την εικόνα. Έχω όλα αυτά τα αντίγραφα στο ράφι μου και τα κοιτάω, αλλά κάτι δεν μου κάθεται σωστά. Δεν είναι ο σιδερένιος θρόνος που βλέπω στο κεφάλι μου όταν γράφω τα επόμενα βιβλία.

Δεν είναι ο σιδερένιος θρόνος που θέλω οι αναγνώστες μου να έχουν στο μυαλό τους. Ο τρόπος που περιγράφεται στα βιβλία… Τεράστιος, αδέξιος, ασύμμετρος, με τα σκαλιά μπροστά του και το υπερυψωμένο κάθισμα, από το οποίο αυτός που κάθεται ατενίζει το ακροατήριο. Ο θρόνος μου είναι ένα κτήνος που ρίχνει τη σκιά του στην αίθουσα. Άσχημο και χωρίς συμμετρία.  O θρόνος του HBO δεν είναι τίποτα από όλα αυτά».

Το House of the Dragon θα κάνει πρεμιέρα μέσα στο 2022.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ