Η ιστορία πίσω από τα ονόματα διάσημων συγκροτημάτων
News

Η ιστορία πίσω από τα ονόματα διάσημων συγκροτημάτων

Σίγουρα πολλές φορές έχεις αναρωτηθεί από που πήραν έμπνευση τα μέλη διάφορων αγαπημένων συγκροτημάτων και τους έδωσαν τα ονόματα με τα οποία τα ξέρουμε σήμερα.

Σε αρκετές περιπτώσεις οι απόψεις δεν είναι ξεκάθαρες, αφού τα ίδια τα συγκροτήματα δεν έχουν αποκαλύψει την ιστορία πίσω από την ονομασία τους. Σε ακόμη περισσότερες, πολλές γνωστές μπάντες είχαν αρχικά άλλο όνομα και όταν μπήκαν στο δρόμο των δισκογραφικών εταιρειών και της επιτυχίας, τους ζητήθηκε να το αλλάξουν σε κάτι πιο “πιασάρικο”.

Ας δούμε λοιπόν μαζί την ιστορία πίσω από την ονομασία κάποιων πολύ γνωστών ροκ και μέταλ συγκροτημάτων.

*Radiohead Εμπνεύστηκαν το όνομα τους από το τραγούδι “Radio Head” των Talking Heads. Η αρχική τους ονομασία ήταν “On a Friday”.

* Coldplay Ξεκίνησαν την καριέρα τους ως “Starfish” και όταν βαρέθηκαν το συγκεκριμένο όνομα, ζήτησαν από μια φιλική μπάντα με το όνομα “Coldplay” να τους δώσουν το όνομα τους και εκείνοι δέχτηκαν. Οι original Coldplay είχαν εμπνευστεί την ονομασία τους από ένα βιβλίο με συλλογές ποιημάτων, το “Child’s Reflections: Cold Play”.

* AC/DC Οι Malcolm και Angus Young εμπνεύστηκαν την ονομασία της πασίγνωστης μπάντας από την επιγραφή “AC/DC” που είδαν πάνω σε μια ηλεκτρική ραπτομηχανή!

* Depeche Mode Εμπνεύστηκαν από ένα γαλλικό περιοδικό μόδας με την ίδια ακριβώς ονομασία

* Blur Η αρχική τους ονομασία ήταν “Seymour”, μέχρι που υπέγραψαν συμβόλαιο με την Food Records το 1990. Στην δισκογραφική δεν άρεσε το όνομα τους και έτσι τους έδωσαν μια λίστα με ονόματα, από την οποία τελικά επέλεξαν το “Blur”.

* Dream Theater Την ονομασία πρότεινε ο πατέρας του ντράμερ της μπάντας, Mike Portnoy, και ήταν η ονομασία ενός κινηματογράφου στο Monterey της California όπου και ζούσε.

* The Doors Πήραν την ονομασία τους από το βιβλίο του Aldous Huxley “The Doors of Perception”, ο τίτλος του οποίου είναι μια αναφορά στο γνωμικό του William Blake: “When the doors of perception are cleansed, things will appear to man as they truly are…infinite.”

* Foo Fighters Η ονομασία της μπάντας ήταν μια συνθηματική έκφραση που χρησιμοποιούσαν οι πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών κατά τη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου για να περιγράψουν διάφορα άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα που μπορεί να συναντούσαν.

*Pantera Η ονομασία προήλθε από το αυτοκίνητο του κιθαρίστα της μπάντας Dimebag Darrell, ένα De Tomaso Pantera!

* Oasis Ο Liam Gallagher εμπνεύστηκε την ονομασία από το μέρος που έπαιζαν κυρίως οι ” The Inspiral Carpets”, γνωστό και ως Oasis Leisure Centre στο Swindon.

* Sepultura “Sepultura” σημαίνει τάφος στα πορτογαλικά και ο Max Cavalera το εμπνεύστηκε όταν μετέφραζε τους στίχους του “Dancing on Your Grave” των Motörhead.

* Green Day Η έκφραση “Green Day” χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια ολόκληρη μέρα κατάχρησης μαριχουάνας. Το αρχικό όνομα του συγκροτήματος ήταν “Sweet Children”.

* Kasabian Πήραν την ονομασία τους από το επίθετο της Linda Kasabian, μέλος της διαβολικής οικογένειας Manson του Charles Manson.

*Opeth Εμπνευσμένο από τη λέξη “Opet” και τη νουβέλα του Wilbur Smith, “Sunbird”. “Opet” στο βιβλίο είναι η ονομασία μιας φανταστικής πόλης στη Νότια Αφρική και μεταφράζεται ως “πόλη του φεγγαριού”.

* Stone Sour Εμπνευσμένο από το ομώνυμο κοκτέιλ που περιέχει κυρίως ουίσκι και χυμό πορτοκαλιού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: