H ιστορία πίσω από το όπλο που έκρινε τα πάντα στο Game of Thrones
News

H ιστορία πίσω από το όπλο που έκρινε τα πάντα στο Game of Thrones

Ακούστε εδώ ζωντανά το Roxx Radio


ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILERS ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΟΥ GAME OF THRONES

Όλος ο Βορράς ενωμένος. Ένας ολόκληρος στρατός από Ντοθράκι. Ένας ολόκληρος στρατός άσπιλων. Όχι ένας, αλλά δύο δράκοι. Κι όμως τίποτα από όλα αυτά δεν σταμάτησε τον στρατό των νεκρών που καθοδηγούσε ο Night King στη μεγάλη μάχη του Γουίντερφελ.

Τα κατάφερε μόνη της η Άρυα με ένα στιλέτο.

Όλα έδειχναν ότι ο πόλεμος έχει χαθεί, όταν  ο Night King έφτασε πάνω από τον Μπραν, έτοιμος να τον σκοτώσει. Σε εκείνο το σημείο η Άρυα φτάνει αθόρυβα μέχρι εκεί και με ένα άλλαγμα του χεριού καρφώνει τον αρχηγό των νεκρών με το στιλέτο της και διαλύει ταυτόχρονα ολόκληρο το στρατό του. Αυτή η φυσικά δεν ήταν η πρώτη φορά που είδαμε το συγκεκριμένο στιλέτο, αφού η παρουσία του πάει πολύ πίσω στη σειρά.

Ήταν στην πρώτη σεζόν όταν το χρησιμοποίησε ο εκτελεστής στην απόπειρα δολοφονίας του Μπραν.

Μετά την αποτυχημένη απόπειρα, η Κέιτλιν παίρνει μαζί της το στιλέτο στο King’s Landing για να το δείξει στον Νεντ και να μάθει περισσότερα για την προέλευση του. Εκεί ο Μικροδάχτυλος υποστηρίζει ότι ήταν δικό του, αλλά το έχασε σε ένα στοίχημα με τον Τύριον, ξεκινώντας έτσι την μεγάλη κόντρα μεταξύ Σταρκ και Λάννιστερ. Ο Μικροδάχτυλος παίρνει ξανά στην κατοχή του το στιλέτο, όταν προδίδει τον Νεντ Σταρκ.

Αρκετά χρόνια μετά, στην 7η σεζόν, ο Σαμ διάβαζε βιβλία στην Ακρόπολη για τη μεγάλη νύχτα και εκεί βλέπει ένα σχέδιο του στιλέτου. Προέρχεται από τη γενιά των Ταργκάρυεν που χρησιμοποιούσαν βαλυριανό ατσάλι και δρακόγυαλο για τα όπλα τους κάτι που αποτελούσε δείγμα πλούτου.

Ο Μικροδάχτυλος δίνει το στιλέτο στον Μπραν και αυτός με τη σειρά του το χαρίζει στην Άρυα , αφού όπως της λέει δεν μπορεί να πολεμήσει ο ίδιος. Η Άρυα χρησιμοποιεί το στιλέτο για την εκτέλεση του Μικροδάχτυλου, ενώ νωρίτερα τη βλέπουμε να το κρατάει όταν προπονείται για τη μάχη με την Μπρυέν.

Το στιλέτο της Άρυα είναι αυτό που βάζει τέλος μια και καλή στον Night King και στα σχέδια του να καταστρέψει το Γουέστερος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ