Τι ισχύει με τα δικαιώματα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών
News

Τι ισχύει με τα δικαιώματα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Σχεδόν τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που ανακοινώθηκε η τεράστια συμφωνία της Amazon με τους κληρονόμους του Τόλκιν για τα δικαιώματα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Το κόστος μόνο για τα δικαιώματα έφτασε τα 250 εκατομμύρια δολάρια και από τότε βρίσκεται σε διαδικασία δημιουργίας η τηλεοπτική σειρά που δεν θα έχει σχέση με τις ταινίες αλλά θα μας μεταφέρει στα γεγονότα της 2ης εποχής της Μέσης-Γης.

Τα ποσά που ακούγονται και έχουν επιβεβαιωθεί είναι αστρονομικά, αφού μόνο για την πρώτη σεζόν αναμένεται να διατεθούν 450 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το πλάνο είναι να φτάσει η σειρά τουλάχιστον τις πέντε σεζόν και αν πάνε όλα καλά και υπάρχει ανταπόκριση από το κοινό να δημιουργηθούν και spin-off.

Και ενώ η κουβέντα για τη σειρά κρατάει εδώ και τέσσερα χρόνια και λογικά θα τη δούμε το 2022, ήρθε ξαφνικά μία είδηση μέσα στην εβδομάδα που δημιούργησε πολλές απορίες. H Warner Bros και η New Line Cinema, το στούντιο πίσω από τις δύο τριλογίες του Πίτερ Τζάκσον, ετοιμάζουν μία anime ταινία με τίτλο The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim. 

Το πρότζεκτ θα καταγράφει την αιματηρή ιστορία του Helm’s Deep μέσα από την πορεία του ανθρώπου που έδωσε το όνομα του στο φρούριο, του Helm Hammerhand. Ο Kenji Kamiyama θα σκηνοθετήσει την ταινία σε σενάριο των Jeffrey Addiss και Will Matthews, ενώ σύμβουλος θα είναι η Philippa Boyens που συν-υπέγραψε το σενάριο σε όλες τις ταινίες του Πίτερ Τζάκσον.

Η ταινία έχει γίνει άμεση προτεραιότητα και αυτές τις ημέρες γίνεται η αναζήτηση ηθοποιών που θα δώσουν φωνή στους χαρακτήρες, με στόχο η πρεμιέρα στους κινηματογράφους να γίνει μέσα στο 2022.

Αυτή η ξαφνική είδηση δημιούργησε πολλές απορίες για το τι ακριβώς συμβαίνει με τα δικαιώματα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και ποιος μπορεί να κυκλοφορήσει τι.

Μέσα από το Theonering.net, που αποτελεί έγκυρη πηγή ειδήσεων για όλα τα θέματα που αφορούν τα έργα του Τόλκιν εδώ και 25 χρόνια, οι κληρονόμοι του συγγραφέα έχουν μοιράσει τα δικαιώματα με τέτοιο τρόπο ώστε η Warner Bros. να μπορεί να φτιάξει όσες ταινίες θέλει που θα κυκλοφορήσουν όμως αποκλειστικά στους κινηματογράφους και η Amazon μπορεί να κάνει το ίδιο με την τηλεόραση.

Και οι δύο εταιρείες έχουν τα δικαιώματα για τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, το Hobbit και όσα αναφέρονται στα παραρτήματα των βιβλίων. Η Amazon δεν έχει δικαίωμα να φτιάξει ταινίες και η Warner Bros δεν μπορεί να δημιουργήσει τηλεοπτικές σειρές. Τονίζουμε πάντως ότι χωρίς να έχει ανακοινωθεί, υπάρχει η βεβαιότητα ότι η Amazon δεν μπορεί να μεταφέρει στην οθόνη την κεντρική ιστορία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

«Όλοι εμείς στη New Line νιώθουμε μία βαθιά σύνδεση με τον κόσμο που έπλασε ο J.R.R. Tolkien, έτσι η ευκαιρία να επιστρέψουμε στη Μέση-Γη μαζί με την ομάδα της Warner Bros. Animation είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Οι φαν του Tolkien ξέρουν το Helm’s Deep ως το επίκεντρο μίας από τις μεγαλύτερες μάχες που έχουμε δει ποτέ στην οθόνη και με πολλούς από τους ίδιους συντελεστές και τον θαυμάσιο Kenji Kamiyama στο τιμόνι, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα δημιουργήσουμε μία φρέσκια εκδοχή της ιστορίας που θα προσκαλέσει το κοινό παγκοσμίως να βιώσει την πλούσια και περίπλοκη ιστορία της Μέσης Γης με έναν συναρπαστικό νέο τρόπο» τόνισε σε ανακοίνωση του ο Richard Brener της New Line.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ