Οι Iron Maiden πρώτη φορά υποψήφιοι για είσοδο στο Rock and Roll Hall of Fame!
News

Οι Iron Maiden πρώτη φορά υποψήφιοι για είσοδο στο Rock and Roll Hall of Fame!

Αν και έχουν περάσει πάνω από 40 χρόνια από το ξεκίνημα της καριέρας τους, οι Iron Maiden είναι φέτος για πρώτη φορά υποψήφιοι για είσοδο στο Rock and Roll Hall of Fame. H διαδικασία της ψηφοφορίας έχει ξεκινήσει και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τον Μάιο.

Δεν ξέρουμε πάντως πώς θα υποδεχθεί αυτή την είδηση ο Bruce Dickinson, αφού παλαιότερα είχε δηλώσει σχετικά: «Είμαι πολύ χαρούμενος που δεν μας έχουν βάλει και δεν θέλω να γίνει ποτέ αυτό. Αν προσπαθήσουν να μας εντάξουν θα αρνηθώ, δεν θα έχουν το… πτώμα μου εκεί μέσα. Το rock and roll δεν ανήκει σε ένα μαυσωλείο στο Κλίβελαντ. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός που αναπνέει και αν τον κλείσεις σε μουσείο θα πεθάνει. Είναι χειρότερο από κακό. Είναι βάρβαρο».

Από την πλευρά του ο Steve Harris ήταν πιο μετρiοπαθής: «Δεν το σκέφτομαι ιδιαίτερα για να είμαι ειλικρινής. Τα βραβεία είναι ωραίο να στα δίνουν αλλά δεν είναι αυτό για το οποίο δουλεύουμε».

Θυμίζουμε ότι για είναι κάποιος υποψήφιος θα πρέπει να έχουν συμπληρωθεί 25 χρόνια από το πρώτο άλμπουμ.

Μαζί με τους Iron Maiden υποψήφιοι φέτος είναι και οι: Rage Against the Machine, Foo Fighters, JAY-Z, Kate Bush, Chaka Khan, DEVO, The Go-Gos, Carole King, New York Dolls, Tina Turner, Dionne Warwick, Fela Kuti, Mary J. Blige, Todd Rundgren and LL Cool J.

Τα μοναδικά heavy metal συγκροτήματα που έχουν μπει στο Rock and Roll Hall of Fame είναι οι Metallica και οι Black Sabbath, ενώ οι Judas Priest και οι Motorhead αν και ήταν υποψήφιοι στο παρελθόν τελικά δεν μπήκαν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ