To internet όπως το ξέραμε μπορεί να πέθανε σήμερα
News

To internet όπως το ξέραμε μπορεί να πέθανε σήμερα

Μία απόφαση που ίσως να αλλάξει τον τρόπο που χρησιμοποιούμε το internet, πήρε σήμερα η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) των ΗΠΑ.

Με ψήφους 3-2 κατήργησε τους κανονισμούς που προστάτευαν το Net Neutrality, ανοίγοντας τον δρόμο στις μεγάλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών για να κατευθύνουν αυτές το που μοιράζονται τα δεδομένα.

Από εδώ και πέρα, θεωρητικά, οι εταιρείες που παρέχουν internet στους χρήστες, θα μπορούν να ανεβοκατεβάζουν το bandwith όπως αυτές θέλουν και για όποια site θέλουν, κάτι που ως στόχο έχει περισσότερα χρήματα από τις υπηρεσίες, με το κόστος αυτό να αναμένεται να περάσει φυσικά στον καταναλωτή.

Με λίγα λόγια, μέχρι σήμερα ο πάροχος σου έδινε internet και από εκεί και πέρα το τι θα έκανες εσύ με αυτό ήταν δικό σου θέμα. Τώρα μπορεί να επιλέξει να κάνει πιο αργό π.χ. το φόρτωμα του youtube ή των εφαρμογών για τα κινητά με στόχο να εισπράξει χρήματα για να ανεβάσει τις ταχύτητες.

Η συγκεκριμένη επιτροπή αποτελούνταν στην πλειοψηφία της από ρεπουμπλικάνους και ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν από τους υπέρμαχους της κατάργησης των κανονισμών επιτήρησης. Το πως αυτή η απόφαση θα επηρεάσει τελικά και τον υπόλοιπο κόσμο πλην ΗΠΑ θα φανεί στο μέλλον.

Αφήνουμε τον Jon Oliver να σας τα εξηγήσει καλύτερα με ένα βίντεο που είχε ετοιμάσει πριν από τρία χρόνια όταν το θέμα βρισκόταν και πάλι στην επικαιρότητα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ