Intelligent Music Project: «Τελειώσαμε το άλμπουμ και ερχόμαστε στην Ελλάδα»

Roxx |

Intelligent Music Project είναι το όνομα ενός από τα πιο ενδιαφέροντα μουσικά σχήματα των τελευταίων χρόνων, στον χώρο της κλασικής ροκ μουσικής. Simon Phillips (Toto), John Payne (Asia), Carl Sentance (Nazareth), John Lewton (Uriah Heep), Bobby Rondineli (Black Sabbath), Richard Grisman (RiverHound) είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που εμπνεύστηκαν, συμμετείχαν και τελικά δημιούργησαν μέσα στα πλαίσια του Project.

Ο άνθρωπος πίσω από όλο αυτό το μοναδικό – για τα σημερινά δεδομένα – εγχείρημα, είναι ο Milen Vrabevski. Ο Vrabevski θεωρείται στην γειτονική μας χώρας ως μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες της βουλγαρικής κοινωνίας. Πρωτοπόρος επιχειρηματίας σε παγκόσμιο επίπεδο στον χώρο της ιατρικής έρευνας, φιλάνθρωπος και προστάτης των τεχνών. Οι Intelligent Music Project είναι το πνευματικό του παιδί μέσα από το οποίο θέλει να μεταδώσει το θετικό του μήνυμα για την διατήρηση του αληθινού καλού οργανικού ροκ (μέσα από την μουσική) και την ανάδειξη της πνευματικής μας δύναμης (μέσα από τους στίχους).

Ο Milen Vrabevski μίλησε στο Roxx και αποκάλυψε τα σχέδια του για το νέο άλμπουμ αλλά και για τις πιθανές εμφανίσεις τους στη χώρα μας.

Βρίσκεστε στο τελευταίο στάδιο δημιουργίας του νέου σας άλμπουμ. Σας έφερε εμπόδια στη διαδικασία η πανδημία;

Ολοκληρώνω το 60 άλμπουμ αυτή τη στιγμή. Ο τίτλος του είναι The Creation. H πανδημία σίγουρα προκάλεσε εμπόδια αλλά τελειώσαμε τη διαδικασία στην ώρα μας. Οι περισσότεροι συντελεστές του άλμπουμ βρέθηκαν μάλιστα στο στούντιο και ηχογράφησαν μαζί μου. Δεν μπόρεσα μόνο να φέρω τους δύο ντράμερ από την Αμερική αλλά τα πήγαν πολύ καλά εξ αποστάσεως. Αυτό είναι το πλεονέκτημα των ανθρώπων που έχουν σκοπό στη ζωή τους, καταφέρνουν πράγματα, παρά τις δυσκολίες.

Το λιγότερο που μπορούμε να πούμε για αυτή τη χρονιά είναι ότι είναι τουλάχιστον περίεργη. Σας έδωσαν έμπνευση τα γεγονότα που ζούμε;

Ως ειδικός στη φαρμακευτική, έχω γίνει μάρτυρας μεγάλης ηλιθιότητας και ανεύθυνης (πολλές φορές ηθελημένης) προσέγγισης στην κατάσταση της πανδημίας. Η «θεραπεία» φέρνει κάποιες φορές μεγαλύτερο κακό από την ασθένεια. Η αρχή στη φαρμακευτική είναι να μην προκαλείς κακό αρχικά. Ναι, όλη αυτή η τρέλα που επικρατεί επηρέασε κάποια από τα πράγματα που ήθελα να κάνω στο άλμπουμ. Τα μηνύματα μου είναι θετικά, αλλά δεν μπορώ να αποκλείσω το κακό σαν να μην υπάρχει. Παρόλα αυτά, θέλω να προωθώ τα συστατικά που μας διατηρούν την ανθρωπιά μας. Το προσωπικό παράδειγμα του να ζεις ένα μία ζωή γεμάτη υγεία είναι μια καλή εναλλακτική λύση στις κακές πολικές αποφάσεις. Σε οδηγεί στην πνευματική τέταρτη διάσταση, που δεν μοιάζει λογική με μια πρώτη ματιά, αλλά είναι η μοναδική που μπορεί να σώσει την ανθρωπότητα.

Έχεις συνεργαστεί με πολλούς διάσημους μουσικούς. Μπορείς να επιλέξεις αυτόν που σου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση;

Ο Simon Phillips, ένας από τους καλύτερους ντράμερ στον κόσμο. Ήταν επίσης συμπαραγωγός μου στα δύο προηγούμενα άλμπουμ. Ξεκίνησα με ένα άλμπουμ με τη συμμετοχή του John Lawton, μετά μπήκε στην ομάδα ο Simon μαζί με τον Joseph Williams, την επόμενη χρονιά ήρθαν οι John Payne, Tim Pierce, Nathan East, then Carl Sentence, Ronnie Romero, Rich Grisman . Μου άρεσε πολύ η δουλειά με τον Ronnie στα τρία τελευταία άλμπουμ. Μπαίνει βαθιά μέσα στη δουλειά που κάνουμε και πιάνει το θέμα πολύ εύκολα. Το στυλ μας εξελίχθηκε ακόμα περισσότερο προς την κατεύθυνση του. Λόγω αυτών των αλλαγών τώρα τραγουδάει περισσότερο και έχει μαζί και τους δύο ντράμερ τον Bobbie Rondinelli (Black Sabbath & Rainbow) και τον Todd Sucherman (Styx).

Πως κατάφερες να συνεργαστείς με τόσα μεγάλα ονόματα;

Ο John Lawton έχει μεγάλη εμπειρία στη Βουλγαρία ως προορισμό για τη ροκ μουσική. Απλά επικοινώνησα μαζί του μέσω ενός μουσικού που είχε δουλέψει μαζί του. Ο μάνατζερ μας στην Αμερική με γνώρισε στον Simon. Όλοι γνωρίζονταν μεταξύ τους και απείχαν ένα… τηλεφώνημα. Το πρώτο και κύριο βέβαια ήταν να τους αρέσει το υλικό. Αυτό ήταν το σημείο κλειδί. Όλοι τους είχαν καλή άποψη για τη μουσική και τη δουλειά μας. Αυτές οι συνεργασίες βγάζουν την ενέργεια που μπορεί να βρει κανείς σε όλα μου τα άλμπουμ.

Πως κατέληξες στην επιλογή του Ronnie Romero για κεντρική φωνή του άλμπουμ;

Από τη μία πλευρά είναι πολύ ταλαντούχος και έχει την ικανότητα να στέλνει το σωστό μήνυμα στο κοινό. Καταλαβαίνει απόλυτα και παίρνει πολύ σοβαρά τον στόχο που έχουμε σε κάθε άλμπουμ. Θέλει να φέρει ελπίδα στον κόσμο σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Και όπως είπα και πριν το στυλ μας έχει αναπτυχθεί προς την πλευρά που νιώθει πιο άνετα. Σε αυτό το άλμπουμ τραγουδάει μαζί με τους John Payne, Carl Sentence & Rich Grisman και κάποιους άλλους τραγουδιστές από τη Βουλγαρία. Μπορούμε να υποσχεθούμε πλούσιες ενορχηστρώσεις και καταπληκτικά φωνητικά στη νέα μας δουλειά.

Έχετε πλάνο για την κυκλοφορία του άλμπουμ;

Θα ξεκινήσουμε την προώθηση από τις αρχές Νοεμβρίου. Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στις 22 Φεβρουαρίου του 2021. Θα δώσουμε στη δημοσιότητα επίσης ένα ντοκιμαντέρ για το πως ηχογραφήθηκε το δεύτερο τραγούδι του άλμπουμ. Βάζουμε το κοινό στο δύσκολο μονοπάτι της υλοποίησης μία ιδέας μέχρι να φτάσει στο τελικό προϊόν από μία all-star μπάντας όπως εμείς. Εστιάζουμε στο ανθρώπινο δημιουργικό κομμάτι και πως αυτό λειτουργεί παρά τις δυσκολίες της καθημερινής ζωής.

Οι συναυλίες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της rock εμπειρίας. Πως νιώθετε ξέροντας ότι στην κατάσταση που βρίσκεται ο κόσμος είναι δύσκολο να προβλέψετε το πότε θα παίξετε ξανά ζωντανά;

Δεν είναι εύκολο για κανέναν. Είμαστε σε αναμονή. Ξέρουμε μόνο ότι κάποια στιγμή θα έρθουμε σε επαφή με το κοινό μας. Έχουμε γίνει μάρτυρες της χαράς που μπορεί να φέρει η μουσική και το μήνυμα που μεταφέρουμε. Έτσι, δεν πρέπει να απογοητεύσουμε τους οπαδούς μας. Πήραμε ρίσκο παρά τις δυσκολίες και δώσαμε κάποιες συναυλίες το καλοκαίρι. Ελπίζουμε να κάνουμε το ίδιο και στην Ελλάδα. Προγραμματίσαμε δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη στις 6 Νοεμβρίου και στην Αθήνα στις 7 Νοεμβρίου. Αυτές θέλουμε να είναι δωρεάν πρόμο-συναυλίες για δείξουμε τις δυνατότητες μας σε όσο περισσότερους οπαδούς της ροκ μουσικής μπορούμε.

Ως γιατρός, ποια είναι η γνώμη σου για τους χειρισμούς των αρχών στο θέμα της πανδημίας μέχρι τώρα;

Νομίζω ότι έγιναν πολλά λάθη εις βάρος της μεσαίας τάξης, της επιχειρηματικότητας και του ενεργού μέρους της κοινωνίας. Αυτοί που επηρεάστηκαν είναι οι άνθρωποι που κάνουν τον κόσμο να γυρίζει.  Δεν πρέπει όμως να μας παίρνει από κάτω. Όταν μάθουμε να χειριζόμαστε την ανθρωπιά μας, μας βοηθάει  στις δυσκολίες της καθημερινότητας. Αυτό είναι το σημαντικότερο που θέλουμε να πούμε στο νέο μας άλμπουμ με τον δικό μας τρόπο.

Τέλος, ποιο είναι το μήνυμα σου για το κοινό;

Ο αποτελεσματικός άνθρωπος είναι πάντα νικητής. Καταλαβαίνει ότι είναι σε επαφή με το σύμπαν ακόμα και αν φαίνεται χαζό στα μάτια κάποιων άλλων. Παρά το γεγονός ότι η πλειονότητα ζει με το φόβο αυτός που ζει μια ζωή με νόημα θα αντέξει και θα βγει νικητής σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ