«Ύμνοι» του Mikael Akerfeldt των Opeth για τον Ντέμη Ρούσσο!
Music

«Ύμνοι» του Mikael Akerfeldt των Opeth για τον Ντέμη Ρούσσο!

Η είδηση του θανάτου του Ντέμη Ρούσσου, της τεράστιας αυτής μορφής της παγκόσμιας μουσικής σκηνής έχει προκαλέσει φυσικά θλίψη σε όλο τον κόσμο.

Οι μουσικές όμως που έφτιαξε θα τον θυμίζουν για πάντα, αφού έχουν τη βαριά σφραγίδα του.

Με τους Aphrodite’s Child έγραψε ιστορία στο χώρο του progressive rock και αποτελεί και μία από τις μεγάλες «αγάπες» του Mikael Akerfeldt των Opeth που δημοσίευσε στη σελίδα του συγκροτήματος στο Facebook το εξής μήνυμα.

«O Ντέμης Ρούσος ένας ήρωας της μουσικής για εμένα. Ένας μεγάλος άντρας με γάλο μούσι και αγγελική φωνή έφυγε από τη ζωή. Ήμουν παθιασμένος με τη δουλειά του από τότε που αγόρασα το «666» των Aphrodites child. Ήταν σίγουρα ένα από τα πιο περίεργα ακούσματα για πάρτι που είχα και εγώ αλλά και με το crew των Opeth κατά τη διάρκεια των περιοδειών μας.

Νομίζω ότι πρέπει να έχω χορέψει με το The four horsemen. Και πολλά βράδια έχω τραγουδήσει ακούγοντας τα Rebecca και Winter rains από τα πρώτα σόλο άλμπουμ του. Ήταν ένας φανταστικός και παθιασμένος τραγουδιστής αλλά και ένας εξαιρετικός μπασίστας το οποίο είχε δείξει ειδικά στο 666. Την ώρα που γράφω αυτές τις γραμμές το Forever and ever ακούγεται στο ραδιόφωνο. Ο κόσμος είναι είναι μικρότερος μέρος πλέον».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: