Ιεροσυλία: Ετοιμάζουν remake του Memento

Roxx |

Το Memento είναι η δεύτερη ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν και κατά πολλούς η καλύτερη του. Ήταν αυτή που τουάνιξε τις πόρτες των μεγάλο στούντιο και του έδωσε την ευκαιρία να γυρίσει ταινία όπως  η τριλογία του Batman, το Prestige και το Inception. Άντε καλά και το Interstellar.

Κυκλοφόρησε το 2000 με πρωταγωνιστή των Γκάι Πιρς στο ρόλο ενός άνδρα που πάσχει από μία σπάνια μορφή αμνησίας και ταυτόχρονα προσπαθεί να βρει και να εκδικηθεί τον δολοφόνο της γυναίκας του.Το ανατρεπτικό της στυλ, με την πλοκή να εξελίσσεται από το τέλος προς την αρχή, άφησε πολλά στόματα ανοιχτά, δημιούργησε πολλές συζητήσεις και δικαίως θεωρείται μια από τις καλύτερες ταινίας της τελευταίας εικοσαετίας.

Χρειαζόμασταν λοιπόν remake αυτής της ταινίας; To 2030 μπορεί, τώρα σε καμία περίπτωση.

Η ΑΜΒΙ Pictures όμως, που πρόσφατα πήρε τα δικαιώματα του Memento στην κατοχή της (μαζί με αυτά των Donnie DarkoSliding Doors και Rush) έχει άλλη άποψη αφού ανακοίνωσε ότι προχωράει σε remake.

«Το Memento είναι ένα αριστούργημα που αφήνει το κοινό να αναρωτιέται όχι μόνο κατά τη διάρκεια αλλά και πολύ μετά το τέλος του. Θέλουμε να παραμείνουμε πιστοί στο όραμα του Κρίστοφερ Νόλαν και να παραδώσουμε μία αξιομνημόνευτη ταινία που θα στέκεται αντάξια απέναντι στο ορίτζιναλ» ήταν η δήλωση της εκπροσώπου της εταιρείας Μόνικα Μπακάρντι.

Να φανταστούμε ότι απλά θα αντικατασταθούν οι φωτογραφίες πολαρόιντ με smartphone και εφαρμογές;

Δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος για αυτή την κίνηση, αλλά τι να κάνουμε από περιέργεια και μόνο θα το δούμε.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ