«Ο ήχος στα ντραμς του ...Justice ήταν χάλια, νόμιζα ότι έκανε πλάκα ο Lars για την εξαφάνιση του μπάσου»
News

«Ο ήχος στα ντραμς του …Justice ήταν χάλια, νόμιζα ότι έκανε πλάκα ο Lars για την εξαφάνιση του μπάσου»

Η εξαφάνιση του μπάσου από το …and justice for all των Metallica είναι από αυτά τα περιστατικά στο heavy metal που ποτέ δεν χάνουν το ενδιαφέρον τους, αφού ακόμα και σήμερα προσπαθούμε να καταλάβουμε τι στο διάολο είχαν στο μυαλό του ο Lars Ulrich και ο James Hetfield.

Ο Steve Thompson που έκανε τη μίξη στο άλμπουμ, έχει μιλήσει αρκετές φορές στο παρελθόν για το θέμα, αλλά σε νέα του συνέντευξη αναφέρθηκε ξανά στις συνθήκες της ηχογράφησεις και στις απαιτήσεις που υπήρχαν.

«Δουλεύαμε στα Bearsville studios. Ο Lars εμφανίστηκε με έναν πίνακα που έδειχνε πως θέλει να ακούγονται τα ντραμς. Έτσι, ο συνεργάτης μου, ο Michael Barbiero, μου είπε να δουλέψω με τον Lars, να φτιάξω τον ήχο των ντραμς όπως ήθελε και θα αναλάμβανε αυτός τα υπόλοιπα. Ακούω τον ήχο και σκέφτομαι ότι είναι πολύ χάλια. Τα προσάρμοσα λίγο για να τα κάνω πιο ανεκτά στο αυτί. Μετά ανέβασα τον ήχο του μπάσου, αφού πίστευα ότι ήταν σημαντικό κομμάτι. Ξέρετε τι ήταν σπουδαίο με το μπάσο του Jason; Ήταν ένας τρομερός γάμος με τις κιθάρες του James Hetfield. Έπρεπε να δουλεύουν μαζί. Και ήταν τέλεια παιγμένα» δήλωσε αρχικά και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα όσα έγιναν όταν μπήκαν ξανά στο στούντιο ο Hetfield και ο Ulrich για να ακούσουν το αποτέλεσμα.

«Έφτιαξα όλο το rhythm section, τα φωνητικά και όλα αυτά και σκέφτηκα ότι ήταν η ώρα να το ακούσουν. Ο Hetfield ήταν εκεί και μου έδωσε το ok. Μετά, φώναξα τον Lars. Ακούει πέντε με δέκα δευτερόλεπτα και μου λέει να σταματήσω. ‘Τι συνέβη με τον ήχο στα ντραμς μου;’. Του είπα ότι νόμιζα πως αστειευόταν, αλλά χρειάστηκε να αλλάξω ξανά τον ήχο και να τον κάνω όπως τον ήθελε αρχικά. Μετά μου λέει ‘Βλέπεις το μπάσο; Χαμήλωσε το στη μίξη’ του είπα ότι ακούγεται πολύ ωραίο, αλλά το κατέβασα σαν αστείο. Τότε μου λέει να το κατεβάσω άλλα πέντε ή έξι DB και με το ζόρι πλέον μπορούσες να το ακούσεις. Του είπα ‘σoβαρα;’ και γύρισα στον Hetfield που σήκωσε τα χέρια ψηλά».

Ο Steve Thompson έκανε μία τελευταία προσπάθεια να αλλάξει το αποτέλεσμα μιλώντας με τους μάνατζερ της μπάντας Cliff Burnstein και Peter Mensch. «Τους είπα ότι πιστεύω πως η μπάντα είναι καταπληκτική αλλά δεν συμφωνώ με αυτό που θέλουν να κάνω. Καταλαβαίνω ότι είναι δικός τους ο δίσκος και πρέπει να έχουν ό,τι θέλουν. Μας προσέλαβαν για να τους δώσουμε αυτό που θέλουν. Αλλά δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Καταλήξαμε όμως να τους δώσουμε αυτό που ήθελαν. Ήταν δικό τους και έπρεπε να το σεβαστούμε, αλλά το μισούσα. Το μισούσα προσωπικά, γιατί είμαι άνθρωπος του μπάσου. Αγαπώ το μπάσο». 

Εμείς μπορούμε να ελπίζουμε ότι όταν θα έρθει η ώρα για τα 40 χρόνια του άλμπουμ, αυτή τη φορά οι Metallica θα αποφασίσουν τελικά να δώσουν στον κόσμο μία διαφορετική μίξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: