Η νέα σεζόν του True Detective δεν θα έχει καμία σχέση με την πρώτη!
Movies

Η νέα σεζόν του True Detective δεν θα έχει καμία σχέση με την πρώτη!

Βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία για τη δεύτερη σεζόν του True Detective που κάνει πρεμιέρα στις 21 Ιουνίου. Και ερωτήματα είναι πολλά. Θα καταφέρει να σταθεί αντάξια των προσδοκιών που δημιούργησε η καταπληκτική πρώτη σεζόν; Θα έχει καμία σχέση με αυτή όσον αφορά την πλοκή; Θα είναι φτιαγμένη δομικά με τον ίδιο τρόπο;

Οι απαντήσεις έρχονται στη συνέντευξη του δημιουργού Nic Pizzolatto που ακολουθεί.

Υπάρχει σχέση μεταξύ της ιστορίας της πρώτης και της δεύτερης σεζόν ή οποιαδήποτε σύνδεση;

Δεν υπάρχει σχέση μεταξύ της ιστορίας ή των χαρακτήρων, κάτι που ήταν το αποτέλεσμα της αφοσίωσης σε κάτι εντελώς νέο, αλλά νομίζω ότι οι σεζόν έχουν μια βαθιά σύνδεση σε συναισθήματα και όραμα, μια παρόμοια ψυχή παρά το γεγονός ότι αυτός είναι ένας πιο περίπλοκος κόσμος.

Πέρυσι είχες πει ότι αυτή η σεζόν θα είχε να κάνει με κακούς άντρες, σκληρές γυναίκες και την μυστική ιστορία αποκρυφισμού του αμερικανικού μεταφορικού συστήματος. Ισχύει αυτό και τώρα;

Φοβάμαι πως δεν ισχύει. Υπάρχουν σίγουρα κακοί άντρες και σκληρές γυναίκες, αλλά δεν υπάρχει μυστική ιστορία αποκρυφισμού. Αυτό ήταν ένα σχόλιο που έκανα αρκετά νωρίς στη διαδικασία, και κάτι που απέρριψα στην πορεία για να αφιερώσω περισσότερο χρόνο στους χαρακτήρες και σε μία πιο προσγειωμένη ιστορία εγκλήματος.

Η περίπλοκη ιστορική συνομωσία που είχα αρχικά στο μυαλό μου δεν άφηνε χώρο στους χαρακτήρες και την πραγματικότητα τους και αυτοί οι χαρακτήρες είναι που διαμορφώνουν την ιστορία. Έτσι απομακρύνθηκα από το αρχικό πλάνο.

Θα έχει αυτή η σεζόν τα στοιχεία γοτθικού τρόμου που είχε η πρώτη;

Ο γοτθικός τρόμος ταίριαζε με το σκηνικό της Λουιζιάνα και δεν νιώθω ότι ήταν κατάλληλος για αυτό το μέρος. Το νέο μέρος έχει τη δική του φωνή και τις δικές του συνταρακτικές ιδιότητες, και οι χαρακτήρες τη δική τους μυστηριώδη πραγματικότητα.

Τι μουσική είναι αυτή που παίζει στο trailer; Από πού προέρχεται;

Είναι ένα από τα πολλά νέα τραγούδια που φτιάχνει για τη νέα σεζόν ο T-Bone Burnett και θα έχουν τον δικό τους ρόλο σε αυτή τη σεζόν. Όλα τα τραγούδια θα αποκαλυφθούν σύντομα.

Φαίνεται ότι αυτή η σεζόν αλλά τις δομικές ιδιότητες της πρώτης, με τους δύο χαρακτήρες και τα χωριστά timeline. Ήταν μια συνειδητή επιλογή ή προέκυψε από την ιστορία;

Η απάντηση είναι λίγο κι απ τα δύο. Δεν θέλαμε να επαναλάβουμε τους εαυτούς μας και να ξανακάνουμε το ίδιο άλμπουμ σε διαφορετική τοποθεσία αλλά ήμουν ανοιχτός σε ότι δρόμο θα μου έδειχναν οι χαρακτήρες. Όσο οι χαρακτήρες πολλαπλασιάζονταν και οι ιστορίες τους αναπτύσσονταν, προέκυψε μια πιο ολοκληρωμένη και γραμμική προσέγγιση. Και υπήρχε και η αποφασιστικότητα να κάνουμε κάτι νέο και να μην στηριχθούμε ση συνταγή του παρελθόντος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ