Οι Moonspell φέρνουν την πανσελήνο και την τρέλα της στην Αθήνα
News

Οι Moonspell φέρνουν την πανσελήνο και την τρέλα της στην Αθήνα

To βράδυ της 24ης Μαΐου μπορεί το φεγγάρι να βρίσκεται στα μισά του, όμως πάνω από τον Stage Volume 1 θα έχουμε ένα σπάνιο φαινόμενο. Την τρέλα του ολόκληρου φεγγαριού ή αλλιώς την “Full Moon Madness” που μόνο οι Moonspell μπορούν να μας προσφέρουν.

Και πως θα μπορούσε να γίνει αλλιώς όταν μία από τις πιο αγαπημένες μπάντες του Ελληνικού κοινού, έρχεται στην Ελλάδα για ένα vintage show όπου θα ακούσουμε ολόκληρο το Wolfheart και το μεγαλύτερο μέρος του Irreligious. Δυο άλμπουμ διαμάντια, που έχουν αποκτήσει cult status εδώ και χρόνια και θεωρούνται πλέον κλασικά.

Έχουν περάσει 20 χρόνια από την κυκλοφορία του EP, Under The Moonspell, που ήταν αυτό που τους έδωσε το εισιτήριο για το δισκογραφικό συμβόλαιο με την Century Media. Και το εξαργύρωσαν με τον καλύτερο τρόπο κυκλοφορώντας την 1η Απριλίου το Wolfheart.

Ένα άλμπουμ που πήρε τις black metal επιρροές, τις έδεσε με gothic και folk στοιχεία και με σήμα κατατεθέν τα φωνητικά του Fernando Ribeiro που χειριζόταν με την ίδια μαεστρία τις brutal και τις καθαρές στιγμές, έδωσε με το καλημέρα το στίγμα της μπάντας και έβαλε την Πορτογαλία στον metal χάρτη.

Το άνοιγμα του δίσκου με το Wolfshade (A Werewolf Masquerade) μοιάζει ακούγοντας το τόσα χρόνια μετά, να συγκεντρώνει όλα αυτά τα στοιχεία που έκαναν τη μπάντα τόσο αγαπητή και αναγνωρίσιμη.

[iframe]<iframe width=”750″ height=”563″ src=”//www.youtube.com/embed/AAnFBgKEK4A” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>[/iframe]

Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε στα κομμάτια ένας προς ένα, αλλά αυτό θα έμοιαζε σαν ετεροχρονισμένη δισκοκριτική για ένα άλμπουμ που δεν τη χρειάζεται. Μπορούμε να σταθούμε σε στιγμές όπως η ανατριχίλα και ο φόβος που σκορπάει το Vampiria σε κάθε ανυποψίαστο αυτί.

[iframe]<iframe width=”750″ height=”563″ src=”//www.youtube.com/embed/zxwdWdGc9sI” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>[/iframe]

Το Wolfheart μπορεί να στηρίζει τη μαγεία του στην ατμόσφαιρα που είναι διάχυτη σε όλη τη διάρκεια του άλμπουμ, αλλά είναι το in your face riff του Alma Mater που σου αφήνει την τελευταία γεύση του άλμπουμ. Ένα κομμάτι που όσες φορές και να το ακούσεις, όσες φορές και να το βρεις μπροστά σου δεν μπορείς παρά να θελήσεις να κάνεις ζημιά σε όλα τα γυάλινα αντικείμενα του σπιτιού σου.

[iframe]<iframe width=”750″ height=”563″ src=”//www.youtube.com/embed/b8vUWHIVTKE” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>[/iframe]

Ένα χρόνο μετά, το 1996, οι Moonspell χτύπησαν ξανά με το δεύτερο άλμπουμ που θα ακούσουμε (το μεγαλύτερο μέρος του τουλάχιστον) στις 24 Μαΐου στο Stage Volume 1.

Το Irreligious βρίσκει τη μπάντα πιο ώριμη συνθετικά, πιο προσβάσιμη στο πλατύ κοινό και με μεγαλύτερη έμφαση στο Gothic. Όπως και να το κάνουμε αυτό το άλμπουμ βοήθησε στην έκρηξη του Gothic Metal στα μέσα της δεκαετίας του 90.
Και ήταν το Opium η ναυαρχίδα του δίσκου, ενώ παραμένει μέχρι και σήμερα ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα κομμάτια της μπάντας ακόμα και σε κόσμο που ποτέ δεν είχε ιδιαίτερη επαφή με τη μουσική τους.

[iframe]<iframe width=”750″ height=”563″ src=”//www.youtube.com/embed/XoooX3OVGoI” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>[/iframe]

H επιτυχία του irreligious μπορεί να οδήγησε τους Moonspell σε αμφιλεγόμενες επιλογές στη συνέχεια (Butterfly Effect), αλλά ο ήχος του και η επιδραστικότητα του απλώθηκε σε ολόκληρο το ιδίωμα στα χρόνια που ακολούθησαν.

Το Full Moon Madness που κλείνει το δίσκο κλείνει από τότε και τις ζωντανές τους εμφανίσεις κάτι που αναμένεται να γίνει και το Σάββατο 24 Μαΐου στην Αθήνα.
Μία νύχτα που μας βρίσκει λίγες ημέρες πριν το καλοκαίρι και αναμένεται να απλώσει το πέπλο του μυστηρίου και της βαθιάς νύχτας πάνω από το κέντρο της πόλης.

[iframe]<iframe width=”750″ height=”563″ src=”//www.youtube.com/embed/ZCg68qmSjZg” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>[/iframe]

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Προπώληση: 25€,
Ταμείο: 28€
Σημεία προπώλησης:
Αθήνα
Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς),Τηλ.: 210 3608366
Reload Stores, Πανεπιστημίου 54, τηλ. 210‐3801464
Metal Era, Εμμανουήλ Μπενάκη 22, τηλ. 210 3304133
Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr
Για την αγορά εισιτηρίων μέσω internet ή μέσω πιστωτικής κάρτας υπάρχει επιβάρυνση 10% στην τιμή του εισιτηρίου

0879209001400146729

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ