Η επόμενη αγαπημένη σας σειρά είναι το Fargo
Movies and TV

Η επόμενη αγαπημένη σας σειρά είναι το Fargo

Σας αρέσουν οι μαύρες κωμωδίες; Είναι οι αδελφοί Κοέν στη λίστα με τους αγαπημένους σας κινηματογραφικούς  δημιουργούς; Ήσασταν από αυτούς που γούσταραν την πρώτη σεζόν του Breaking Bad; Τα απομονωμένα τοπία και ο μηδενισμός του True Detective σας μάγεψαν στις αρχές της χρονιάς;

Αν απαντήσατε ναι, έστω σε δύο από τις παραπάνω ερωτήσεις,  βρισκόσαστε στο σωστό σημείο. Αν απαντήσατε ναι σε όλες, τότε θα τα πάμε πάρα πολύ καλά εμείς οι δύο.

Γιατί θα μιλήσουμε για το Fargo. Την τηλεοπτική μεταφορά της βραβευμένης ταινίας των αδελφών Κοέν που μόλις ξεκίνησε να προβάλετε στην Αμερική.

Το Rock is Dead είδε το πρώτο επεισόδιο και σας συμβουλεύει για το αν θα πρέπει να το δείτε ή όχι. Η σύντομη απάντηση είναι ναι.

Η μακροσκελής απάντηση ακολουθεί…

first-look-martin-freeman-fargo

Να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα από την αρχή. Όσοι έχετε δει το κινηματογραφικό Fargo, θα πρέπει να ξέρετε ότι η σειρά δανείζεται στοιχεία, από το περιβάλλον, το χιούμορ, το συναίσθημα που σου βγάζει η ταινία, αλλά ακολουθεί διαφορετική πλοκή. Έχει παρόμοιους χαρακτήρες αλλά δεν βλέπουμε σε καμία περίπτωση το ίδιο πράγμα τραβηγμένο σε δέκα ώρες.

Όσοι δεν έχετε δει την ταινία (να τη δείτε πάντως κάποια στιγμή) μπορείτε να μπείτε το ίδιο εύκολα στο σύμπαν της μίνι σειράς που θα διαρκέσει 10 επεισόδια. Ο πιλότος διαρκεί μία ώρα και δέκα λεπτά και είναι μαζί με το πρώτο επεισόδιο του True Detective, εύκολα από τις καλύτερες πρεμιέρες που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκουμε τον Μάρτιν Φρίμαν και τον Μπίλι Μπομπ Θόρτον. Ο Φρίμαν υποδύεται έναν άντρα λίγο μετά τα σαράντα, παντρεμένο με τη γυναίκα του από τότε που τελείωσαν το σχολείο και η ζωή του είναι ανυπόφορη. Είναι δειλός, χωρίς καμία εμπιστοσύνη στον εαυτό του και χωρίς το απαραίτητο «ανάστημα» για να ανταπεξέλθει στην οποιαδήποτε διαμάχη.

Η γυναίκα του τον χλευάζει και τον υποτιμά συνέχεια, ο μικρότερος αδελφός του, που έχει καλή δουλειά και ωραία γυναίκα του εξομολογείται ότι αναγκάζετε να λέει στον κόσμο ότι έχει πεθάνει, ενώ η συνάντηση του με έναν παλιό συμμαθητή του που τον τρομοκρατούσε στο σχολείο τον αφήνει με σπασμένη μύτη. Χωρίς καν να τον ακουμπήσει.  Ο ορισμός του loser δηλαδή.

fargo-trailer

Στο νοσοκομείο λοιπόν συναντά έναν περίεργο τύπο (Μπίλι Μπομπ Θόρτον) που του λέει ότι αν θέλει μπορεί να τακτοποιήσει τον «νταή» από το σχολείο. Βλέπετε ο Θόρτον είναι ένα πληρωμένος δολοφόνος που τυχαίνει να περνά από την πόλη. Τα κοινά του στοιχεία με τον χαρακτήρα του Χαβιέ Μπαρδεμ στο No Country for old men είναι πολλά, προσθέστε σε αυτά γενναίες δόσεις ειρωνείας και σαρκασμού.

fargo_lorne_1600

Το Fargo μπορεί να ξενίσει κάποιους με την μαυρίλα και τον κυνισμό του, αλλά αν κάτσετε μέχρι το τέλος του επεισοδίου θα σας ανταμείψει.

Τώρα θα πούμε μερικά πραγματάκια για το πρώτο επεισόδιο που τα λες και spoiler. Οπότε καλύτερα αν δεν το έχετε δει να μην συνεχίσετε το διάβασμα. Σας προειδοποιήσαμε.

spoilers

Μέχρι το τέλος του επεισοδίου μετρήσαμε πέντε συνολικά θανάτους, αν υπολογίσουμε και το ελάφι. Κάποιοι από αυτούς που μας χαιρέτησαν έμοιαζαν  να έχουν πρωταγωνιστικούς ρόλους. Αυτό σημαίνει ότι σειρά δεν φοβάται να τραβήξει στο σκοινί στα άκρα και αυτό πάντα είναι καλό.

Η δολοφονία της γυναίκας του Φρίμαν από τον ίδιο είναι απολαυστική. Όσο απολαυστική μπορεί να είναι μια δολοφονία!

hammerbop

Αλλά τα δύο highlight της ερμηνείας του είναι οι δύο συγκρούσεις του, με τζαμαρία και τοίχο αντίστοιχα.

fargo-knock-on-glass

knock-on-wall-fargo

Ο Μπίλι Μπομπ Θόρτον μοιάζει έτοιμος να μπει στην κατηγορία των κινηματογραφικών ηθοποιών με εκπληκτικούς ρόλους στην τηλεόραση της τελευταίας χρόνιας, δίπλα στον Κέβιν Σπέισι του House of Cards και τον Μάθιου Μακόναχι του True Detective.

Η συνομιλία του με τον αστυνομικό που τον σταματάει σε έναν έρημο δρόμο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους μας κάθε φορά που μας σταματάνε. Λογικά το αποτέλεσμα δεν θα είναι το ίδιο.

roads1

roads2

roads3

Αυτά για την πρεμιέρα του Fargo αφού δεν θέλουμε να πούμε πια όλες τις λεπτομέρειες. Να το δείτε λέμε!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: