Η Ελλάδα των Rotting Christ
News

Η Ελλάδα των Rotting Christ

Το κείμενο που θα διαβάσετε θα μπορούσε υπό φυσιολογικές συνθήκες να είναι ένα απλό review. Μετά όμως τις δύο συγκλονιστικές εμφανίσεις των Rotting Christ στο Gagarin, αναγκαζόμαστε να το μετατρέψουμε σε ύμνο στην Ελλάδα που προσπαθεί για κάτι καλύτερο.

Στην Ελλάδα που δεν επαναπαύεται, δεν μιζεριάζει, ψάχνει συνεχώς τρόπους για να γίνεται καλύτερη,  δημιουργεί.

Αυτή είναι η Ελλάδα που αντιπροσωπεύουν οι Rotting Christ. Το μεγαλύτερο ελληνικό συγκρότημα.

601184_10152057511452744_2098106896_n

Η ανακοίνωση της συναυλίας τους στο Gagarin πριν από δύο μήνες έμοιαζε ένα κερδισμένο από την αρχή στοίχημα. Με μια δισκάρα στις αποσκευές τους, με προαναγγελία για το μεγαλύτερο show της καριέρας τους και με το εισιτήριο στα 10 ευρώ, δεν ήθελε και πολύ για να μετατραπεί το live σε sold out. Και όταν αυτό έγινε πολύ πιο νωρίς από το αναμενόμενο, προγραμματίστηκε και άλλο show. Και έγινε και  αυτό sold out.

Και το διήμερο που πέρασε απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι οι Rotting Christ έχουν αλλάξει πλέον επίπεδο. Βρίσκονται δίπλα αν όχι πάνω από μεγαθήρια του χώρου. Γιατί ως μεγαθήριο πρέπει να τους βλέπουμε. Έχοντας δει τη μπάντα αρκετές φορές την τελευταία δεκαπενταετία με χαρά διαπιστώνω ότι αυτή η εποχή είναι η καλύτερη τους. Και ας έχουν περάσει 25 χρόνια από την ίδρυση τους, ας έχουν περάσει 20 χρόνια από το πρώτο τους άλμπουμ κι ας μην είναι πλέον πιτσιρικάδες.

Με 30 και πλέον τραγούδια το Σάββατο και με λίγο παραπάνω από 20 την Κυριακή έβαλαν φωτιά στο Gagarin, μπροστά σε ένα κοινό που ανταποκρινόταν σε κάθε νότα, σε κάθε στίχο, σε κάθε «Είσαι μαζί μας Αθήνα» του Σάκη.

[iframe]<iframe width=”640″ height=”360″ src=”//www.youtube.com/embed/tWdxD4KKrI0″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>[/iframe]

Ένα κοινό που παρά το γεγονός ότι το club ήταν ασφυκτικά γεμάτο, με τον κόσμο να φτάνει μέχρι την είσοδο, τραγούδησε, χτυπήθηκε, χαμογέλασε, φώναξε με την ψυχή του.

Ήμασταν όλοι καλεσμένοι σε ένα διήμερο πάρτι που θα θυμόμαστε για καιρό.

Το επόμενο σκαλί για το συγκρότημα πλέον, στην Ελλάδα, θα είναι ένα live σε έναν πολύ μεγαλύτερο χώρο. Το αξίζουν και εύχομαι να το δούμε σύντομα…

[iframe]<iframe width=”640″ height=”360″ src=”//www.youtube.com/embed/2oYC9o8moPA” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>[/iframe]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ