Οι δεινόσαυροι… έφαγαν και τους Avengers!
Movies

Οι δεινόσαυροι… έφαγαν και τους Avengers!

Είναι επίσημο πλέον και διά… στόματος Universal: Το Jurassic World δεν «έσπασε» μόνο το παγκόσμιο ρεκόρ ανοίγματος, αλλά και το αμερικάνικο, ξεπερνώντας κατά 1,4 εκατομμύρια δολάρια τους Avengers -του 2012- στο πρώτο τετραήμερο της κυκλοφορίας του!

Ασύλληπτα ρεκόρ για την ταινία του Κόλιν Τρεβόροου. Μετά τα 524,1 εκατ. δολάρια εισπράξεις που είχε σε παγκόσμιο επίπεδο στο άνοιγμά της, μέχρι και την Κυριακή που μας πέρασε, εκτοπίζοντας από την πρώτη θέση το Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 (483 εκατομμύρια), ξεπέρασε και τις πιο τρελές προσδοκίες της Universal: Εκθρόνισε με 208,8 εκατ. το Avengers του 2012, το οποίο κατείχε -μέχρι σήμερα- το μεγαλύτερο άνοιγμα ταινίας (πρώτο τετραήμερο) στην Αμερική με 207,4 εκατομμύρια! Κι όλα αυτά την ώρα που οι μετρήσεις συνεχίζονται…

Η ταινία έχει σηματοδοτήσει, επίσης, μία μεγάλη επιστροφή του κοινού στον κινηματογράφο, ενώ τα στατιστικά έδειξαν πως το 39% των θεατών ήταν κάτω των 25 ετών! Φαίνεται πως το Jurassic World κατάφερε να προσελκύσει τόσο τη νέα γενιά όσο και αυτή που μεγάλωσε με το πρώτο Jurassic Park, του 1993.

Για θυμηθείτε το τρέιλερ, το οποίο, θα την πούμε την αλήθεια μας, όταν το πρωτοείδαμε δεν μας είχε γέμισε το μάτι… Αλλά κάτι η βαθμολογία του IMDb (7,6/10!), κάτι οι κριτικές κοινού (κυρίως) και… κριτικών (λιγότερο), κάτι η λογική του «δεν παίζει να μην το δω, έστω και τιμής ένεκεν, για το πρώτο του Σπίλμπεργκ, ρε γαμώτο, εκείνο με τους κομψόγναθους…», κάτι τα ρεκόρ… Ε, «ψηθήκαμε»! Θα πάμε να το δούμε κι εμείς.

Νίκος Ράλλης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ