Οι Dark Tranquillity μιλούν για τις συναυλίες τους στην Ελλάδα
News

Οι Dark Tranquillity μιλούν για τις συναυλίες τους στην Ελλάδα

Οι DARK TRANQUILLITY είναι από αυτές τις μπάντες στο heavy metal που καταφέρνουν με τη δουλειά τους, και μόνο αυτή, να προσελκύουν ακροατές από διάφορα είδη της μουσικής μας, αλλά να έχουν και το σεβασμό από άτομα που δεν τους ακούνε καν.

Ο Mikael Stanne και η παρέα του επισκέπτονται για έβδομη φορά τη χώρα μας, το Σάββατο 5 Απριλίου και την Κυριακή 6 Απριλίου, σε Αθήνα (Gagarin205) και Θεσσαλονίκη (Eightball) αντίστοιχα, και το Rock Hard μίλησε μαζί του.

Πώς είναι η περιοδεία μέχρι στιγμής; Ποιές οι αντιδράσεις στα νέα κομμάτια;

Είναι καταπληκτικά. Έχουμε δώσει 100 shows μέχρι στιγμής στην περιοδεία, σε πολλά μέρη του κόσμου και είχαμε σπουδαία ανταπόκριση στα νέα κομμάτια. Είναι πραγματικά η καλύτερη κριτική που μπορούμε να πάρουμε ποτέ όταν ο κόσμος ζητάει περισσότερα από τα νέα κομμάτια, όσο κι αν παίζουμε πολλά από αυτά.

Η Ελλάδα είναι ο τελικός προορισμός μίας σχεδόν τρίμηνης συνεχούς περιοδείας που ξεκίνησε από το Mexico City στις 17 Ιανουαρίου και πέρασε από Αμερική, Καναδά, Αυστραλία, Κίνα κλπ. Έχετε ακόμα ενέργεια για εμάς ή είστε εξουθενωμένοι;

Έχουμε ακόμα μερική ενέργεια για εσάς παιδιά. Είχαμε δύο μέρες ξεκούρασης στο σπίτι από την Αυστραλία και είμαστε σίγουρα έτοιμοι να φύγουμε.

Δε μου αρέσει ποτέ να βλέπω τα set-lists από μπάντες που αγαπάω πριν πάω στη συναυλία τους, είναι σαν να καταστρέφει τη μαγεία κατά κάποιο τρόπο. Αλλά υπάρχει μήπως κάποιο “μυστικό δώρο” για τους Έλληνες οπαδούς σας, αφού αυτά τα 2 shows θα είναι τα τελευταία που θα δώσετε μετά από 3 μήνες στο δρόμο; To “A bolt of blazing gold” θα με κάλυπτε πάντως, από τη στιγμή που είναι το πρώτο κομμάτι σας που άκουσα και κόλλησα με τη μπάντα.

Ούτε εγώ το κάνω αυτό, ποτέ. Σίγουρα καταστρέφει την έκπληξη. Πάμε μπροστά και πίσω με διαφορετικά setlists για ολόκληρη την περιοδεία και βρήκαμε αυτή τη φορά ένα πραγματικά καλό set για το οποίο νιώθουμε δυνατοί. Είναι το μεγαλύτερο set που έχουμε κάνει εδώ και πολύ καιρό και έχει σχεδόν τα πάντα εκεί μέσα. Το “A bolt of blazing gold” το κάναμε μόνο κατά τη διάρκεια της περιοδείας στην Ευρώπη το Δεκέμβριο, αφού είχαμε guest τραγουδίστρια από την support μπάντα, τους TRISTANIA κάθε βράδυ. Δυστυχώς, δε μπορούσε να έρθει και σε αυτή την περιοδεία, αλλά θα παίξουμε πολλά άλλα κομμάτια που ίσως δε θα περιμένετε. (σ.σ. μας έσκισες)

Έχετε πλέον 10 άλμπουμ και 21 χρόνια ενεργής δισκογραφίας. Υπάρχουν σκέψεις για κάποιο ειδικό show; Πολλές μπάντες συνηθίζουν να γιορτάζουν “επετείους” δίσκων ή γενικότερα της ιστορίας τους.

Το έχουμε σκεφτεί, αλλά δεν έχουμε κάποιο σχέδιο προς το παρόν. Νομίζω πως δεν είμαστε από τους ανθρώπους που γιορτάζουν τα δικά μας πράγματα, αλλά ποιός ξέρει. Ίσως κάνουμε κάτι ειδικό για την επέτειο του “The gallery”.

Αυτή είναι η έκτη φορά που επισκέπτεστε την Ελλάδα. Έχεις αναμνήσεις από τις προηγούμενες; Ή μήπως από κάποια συγκεκριμένη;
Φυσικά. Τις θυμάμαι όλες. Ειδικότερα μου άρεσε όταν είχαμε έρθει με ENTOMBED και CANDLEMASS. Θυμάμαι βρισκόμουν στο κοινό στην Αθήνα την ώρα που έπαιζαν αυτές οι δύο μπάντες και απλά στεκόμουν εκεί ανάμεσα σε ένα τόσο παθιασμένο ακροατήριο και ήταν πραγματικά εκπληκτικό. Και αγάπησα τη μία φορά που παίξαμε στη Θεσσαλονίκη και ο φίλος μας Johan Edlund από τους TIAMAT ανέβηκε μαζί μας στη σκηνή. Αγαπάμε την ατμόσφαιρα στα shows και δε μας ενοχλεί και το καταπληκτικό φαγητό και η μπύρα επίσης.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο rockhard.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ