Οι Clutch νικητές στη μάχη με τους «πειρατές»
Music

Οι Clutch νικητές στη μάχη με τους «πειρατές»

Την τελευταία δεκαετία έχει γίνει συνήθεια τα άλμπουμ των συγκροτημάτων να διαρρέουν στο internet ολόκληρες εβδομάδες πριν την επίσημη κυκλοφορία τους. Μια ολόκληρη γενιά ανθρώπων έχει μεγαλώσει με αυτή την πραγματικότητα. Μια γενιά που δεν έχει προλάβει φυσικά τις προ-internet εποχές, που για να ακούσεις το άλμπουμ του αγαπημένου σου συγκροτήματος έπρεπε να πας να το αγοράσεις από το δισκοπωλείο.

Το 2015 όμως τα πράγματα μοιάζουν λίγο διαφορετικά. Και αυτό γιατί έχει παρατηρηθεί πολλές φορές το φαινόμενο να μην διαρρέει το άλμπουμ παρά μόνο μερικές ημέρες πριν την επίσημη κυκλοφορία του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η solo δουλειά του Chris Cornell που διέρρευσε μόλις δύο ημέρες πριν τις 18 Σεπτεμβρίου.

Μεγάλοι νικητές όμως στη μάχη με τους «πειρατές» βγαίνουν οι Clutch. Το νέο τους άλμπουμ Psycic Warfare κυκλοφορεί επίσημα το πρωί της Παρασκευής και μέχρι τώρα που μιλάμε (μεσημέρι πέμπτης) δεν έχει διαρρεύσει στο internet σε καμία μορφή.

Το γεγονός επιβεβαιώνει και το site Has it Leaked που αποτελεί έναν ας τον πούμε κεντρικό τομέα αναφοράς διαρροών.

Untitled

Πιθανότατα το συγκρότημα δεν μοίρασε cd για reviews  αλλά ακόμα και έτσι με το που φεύγει ο δίσκος για «τύπωμα» συνήθως υπάρχει διαρροή.

Δεν ξέρουμε λοιπόν πως το κατάφεραν αλλά μπράβο τους γι αυτό, αφού με έναν τρόπο επιστρέφει αυτή η αναμονή που είχαμε χρόνια να ζήσουμε.

Update 13:45: Το άλμπουμ τελικά διέρρευσε λίγη ώρα μετά τη δημοσίευση του άρθρου. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: