To heavy metal είναι ένα ατύχημα
News

To heavy metal είναι ένα ατύχημα

Ως ένας άνθρωπος 20 χρονών με δύο μεγαλύτερα αδέρφια που κοντεύουν να κλείσουν τα 30 ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει ατύχημα.

Δεν βρίσκομαι εδώ όμως για τη δική μου ιστορία, αλλά γι’ αυτή του Tony Iommi, του ανθρώπου που έπρεπε να χάσει λίγα εκατοστά από τα δάχτυλα του για να φέρει την επανάσταση στη μουσική.

Οι Black Sabbath είναι ακόμα ένα σπουδαίο μουσικό προϊόν του βιομηχανικού Birmingham της δεκαετίας του 70′. Ένας από αυτούς που πέρασαν και από τα εργοστάσια της περιοχής, αλλά και από τη μουσική της παραγωγή είναι ο κιθαρίστας των Sabbath.

Ο 17χρονος τότε Iommi είχε αποφασίσει πως δεν θέλει να ασχολείται άλλο με τα μέταλλα, όχι με αυτά του εργοστασίου τουλάχιστον. Έτσι λοιπόν μια μέρα αποφάσισε να μοιραστεί την απόφαση του με τη μητέρα του, η οποία του ξεκαθάρισε πως αν δεν πάει στη δουλειά του δεν θα του παραγγείλει πιτόγυρα για βραδινό. Εντάξει για να είμαστε ειλικρινείς δεν ξέρουμε τι του είπε λέξη προς λέξη, αλλά αυτό το σενάριο μας φάνηκε πιο ενδιαφέρον.

Εκείνη τη μέρα, την τελευταία του στη δουλειά, ο Iommi είχε ένα ατύχημα με αποτέλεσμα να χάσει τις άκρες του μεσαίου και του παράμεσου δαχτύλου. Παρά τις σκέψεις για πρόωρη απόσυρση από τη μουσική εκείνος συνέχισε, εφευρίσκοντας πατέντες που θα έφερναν στον κόσμο της μουσικής ένα «ατύχημα».

Ρύθμισε τις χορδές της κιθάρας χαμηλά και τις αντικατέστησε με αυτές του μπάντζο, οι οποίες ήταν πιο λεπτές και από τις λεπτότερες της κιθάρας, ενώ φόρεσε και πλαστικά καλύμματα, που έφτιαξε ο ίδιος για τα δάχτυλα του, τα οποία έντυσε με δέρμα για να έχει καλύτερο πιάσιμο στις χορδές.

Αυτές οι αλλαγές οδήγησαν σε έναν αρκετά διαφορετικό ήχο από εκείνον της εποχής, δίνοντας στους Black Sabbath την ταυτότητα τους που όλοι γνωρίζουμε σήμερα και όλα αυτά μέσα από ένα ατύχημα που ονομάστηκε Heavy metal.

[iframe]<iframe width=”640″ height=”315″ src=”//www.youtube.com/embed/5TyktFhsM38″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>[/iframe]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ