H κυρία των σκουπιδιών ίσως έχει στα χέρια της το μεγαλύτερο όπλο του Walking Dead
News

H κυρία των σκουπιδιών ίσως έχει στα χέρια της το μεγαλύτερο όπλο του Walking Dead

Όσοι μας παρακολουθείτε ξέρετε ότι δεν διστάζουμε να κράξουμε το Walking Dead ειδικά την τελευταία διετία που η σειρά έχει πάρει την κατρακύλα.

Θα τολμήσουμε να πούμε όμως ότι μετά την επιστροφή της προηγούμενη Κυριακή η σειρά δείχνει σημάδια ανάκαμψης. Και αυτά έγιναν ακόμα πιο φανερά στο 10ο επεισόδιο της 8ης σεζόν. Προσοχή ακολουθούν spoilers.

Ένα από τα κεντρικά θέματα του επεισοδίου ήταν οι άνθρωποι των σκουπιδιών και η Jadis ένα κομμάτι της σειράς που είναι η αλήθεια πως αποτελούσε πεδίο μεγάλης κριτικής. Και είναι απόλυτα λογικό αυτό αν σκεφτούμε ότι οι τύποι μέσα σε τρία χρόνια από τότε που ξέσπασε η επιδημία κατέληξαν να μοιάζουν με κατοίκους της χώρας του Mad Max που έχουν ξεχάσει να μιλάνε κανονικά.

Όπως αποδείχθηκε τελικά ο τρόπος ομιλίας τους ήταν μια επιλογή τους (ακατανόητη) όπως και η ζωή που ζούσαν. Χρησιμοποιούμε παρελθοντικό χρόνο αφού σχεδόν όλοι τους μας αποχαιρέτησαν μετά το πέσιμο που τους έκανε ο Simon με τους υπόλοιπους Saviors.

H μοναδική που έμεινε ζωντανή είναι η Jadis και ο τρόπος που την αφήσαμε την Κυριακή (ψυχολογικά ράκος αφού είδε όλους τους φίλους της να γίνονται κιμάς στον… grinder) την κάνει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μελλοντικά κομμάτια της σειράς για δύο λόγους.

Ο πρώτος είναι το περίφημο πια ελικόπτερο. Ο Ρικ το είδε ξανά πίσω στο πέμπτο επεισόδιο της φετινής σεζόν, ενώ λίγο πριν μακελέψει τους ανθρώπους της ο Simon ρωτάει τη Jadis για το ελικοδρόμιο πίσω από τον σκουπιδότοπο αλλά και για κάποια φωτοβολταϊκά. Η αναφορά στο ελικοδρόμιο δεν πρέπει να είναι καθόλου τυχαία και πλέον δεν θα πρέπει να θεωρούμε καθόλου απίθανό το ενδεχόμενο να είναι η Jadis αυτή που έχει πρόσβαση στο ελικόπτερο.

Και τότε η φάση αλλάζει εντελώς.

Ο δεύτερος λόγος είναι τα σενάρια που κυκλοφορούν εδώ και καιρό για την Jadis αλλά τώρα μετά από την εξέλιξη της Κυριακής γίνονται ακόμα πιο έντονα. Ότι αυτό που είδαμε δηλαδή είναι ένα όριτζιν στόρι για την Alpha. Tην αρχηγό των Whisperers που θα είναι οι επόμενοι μεγάλοι εχθροί στην ιστορία (αν φυσικά η σειρά ακολουθήσει το κόμικ).

Μοιάζει λογικό κάτι τέτοιο πλέον αφού στο κόμικ δεν υπήρχε καμία αναφορά στο παρελθόν της Alpha έτσι θα μπορούσε να λειτουργήσει, με την Jadis να έχει πλέον πρόβλημα τόσο με τον Νίγκαν αλλά και τον Ρικ που δεν την βοήθησε και την άφησε στη μοίρα της.

Το επόμενο επεισόδιο του Walking Dead θα προβληθεί στις 11 Μαρτίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ