Νόλαν για τον Joker: «H ερμηνεία του Λέτζερ τρομακτική»

Roxx |

Στις 22 του μήνα συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια από τον θάνατο του Χιθ Λέτζερ που στις αρχές του 2008 είχε μόλις ολοκληρώσει τα γυρίσματα για τον ρόλο του Joker στο Dark Knight.
Ένας ρόλος που απέδωσε το όσκαρ β’ ανδρικού ρόλου μετά θάνατον.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Κρίστοφερ Νόλαν , μίλησε στο BBC για την ερμηνεία του Χιθ Λέτζερ που έχει περάσει πλέον στην κινηματογραφική ιστορία.Μου έδειχνε μικρά στοιχεία για το τι πρόκειται να κάνει. Μιλούσαμε για αυτά και προσπαθούσα πάντα να έχω κόσμο που θα έβλεπε τι θέλει να κάνει. Αλλά ήταν απρόβλεπτος και κράταγε κλειστά τα χαρτιά του μέχρι την ώρα του γυρίσματος. Μου παρουσίαζε σιγά σιγά τη φωνή αλλά και τις κινήσεις. Δεν ήρθε απλά μια μέρα και μου είπε ‘αυτός είναι ο Joker’.

Τον βλέπαμε να εξελίσσει τον χαρακτήρα με τα ρούχα και το make up και πάντα μου άρεσε να είμαι μέρος αυτή της διαδικασίας, κάτι που ήταν πολύ ευχάριστο αλλά υπήρχαν και πολλά απρόβλεπτα πράγματα, όπως τα παλαμάκια και η φωνή. Η φωνή ήταν εντελώς απρόβλεπτη. Είχε φτιάξει αυτή την παράξενη χροιά. Έχω δει πολλούς ανθρώπους να προσπαθούν να τον μιμηθούν από τότε. Δεν ξέραμε αν θα πάει ψηλά ή χαμηλά. Ποτέ δεν μπορούσες να καταλάβεις τι θα κάνει μετά και αυτό ήταν το τρομακτικό.

Είμαι περήφανος που ήμουν μέρος αυτής της υπέροχης ερμηνείας και της κληρονομίας της. Ο Heath Ledger ήταν ένας εκπληκτικός άνθρωπος και ηθοποιός. Η συνεισφορά του στην κινηματογραφική ιστορία με αυτό τον ρόλο ήταν μεγάλη.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ