Το Γυάλινο Φέρετρο μεγάλος νικητής του 4ου Horrorant Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νύχτες Τρόμου
News

Το Γυάλινο Φέρετρο μεγάλος νικητής του 4ου Horrorant Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νύχτες Τρόμου

7 ημέρες γεμάτες τρόμο, αγωνία, ένταση αλλά και γέλιο. Το 4ο Horrorant Φεστιβάλ Κινηματογράφου ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ της Αθήνας έφτασε χτες στο τέλος του, με το κοινό να δίνει το δικό του μήνυμα στηρίζοντας έμπρακτα τη διοργάνωση, αυξάνοντας το μέσο όρο των εισιτηρίων αλλά και βγαίνοντας από τις αίθουσες γεμάτοι ενθουσιασμό.

 Ως ένας θεσμός, και μάλιστα ανεξάρτητος, που ακόμα βρίσκεται στα πρώτα του βήματα, προβλήματα -κυρίως τεχνικής φύσης- δε μπορούμε να μη παραδεχτούμε ότι εμφανίστηκαν, και παρότι αυτά αντιμετωπίστηκαν γρήγορα, θα πρέπει να ευχαριστήσουμε το κοινό που στωικά χρειάστηκε να περιμένει λίγο περισσότερο μέχρι να ξεκινήσει η προβολή.

 Χτες, βράδυ 10ης Μαΐου 2017, λίγο μετά τις 20:30, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, Κωνσταντίνος Χατζηπαπάς μαζί με τον σκηνοθέτη, συγγραφέα και μέλος της κριτικής επιτροπής Χρήστο Μουρούκη, βρέθηκαν στη σκηνή του Ιντεάλ όχι μόνο για να κάνουν έναν απολογισμό και να ευχαριστήσουν όλους εσάς που στηρίξατε τις ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥαλλά και για να βραβεύσουν τις καλύτερες ταινίες της διοργάνωσης.

Μεγάλος νικητής του 4ου Horrorant Φεστιβάλ Κινηματογράφου ανακηρύχτηκε ΤΟ ΓΥΑΛΙΝΟ ΦΕΡΕΤΡΟ κατακτώντας τα Horrorant Awards Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίαςκαι Γυναικείας Ερμηνείας για την Paola Bontempi. Το ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΡΟΔΟΥ κατέκτησε το βραβείο Καλύτερου Σεναρίου, Η ΝΥΦΗ το βραβείο Καλύτερης Φωτογραφίας, ενώ ο ΠΑΙΔΟΦΑΓΟΣ βραβεύτηκε για τα οπτικά εφέ του. Όσο για την Ανδρική Ερμηνεία που ξεχώρισε, αυτή ήταν εκείνη του Ionut Grama στον ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ.

Αναλυτικά τα βραβεία:

Horrorant Award Καλύτερης Ταινίας: ΤΟ ΓΥΑΛΙΝΟ ΦΕΡΕΤΡΟ

Horrorant Award Σκηνοθεσίας: HARITZ ZUBILLAGA για το ΓΥΑΛΙΝΟ ΦΕΡΕΤΡΟ

Horrorant Award Σεναρίου: JOSUE RAMOS για το ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΡΟΔΟΥ

Horrorant Award Ανδρικής Ερμηνείας: IONUT GRAMA για τον ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ

Horrorant Award Γυναικείας Ερμηνείας: PAOLA BONTEMPI για το ΓΥΑΛΙΝΟ ΦΕΡΕΤΡΟ

Horrorant Award Φωτογραφίας: IVAN BURLAKOV για τη ΝΥΦΗ

Horrorant Award Ειδικών Εφέ: ΠΑΙΔΟΦΑΓΟΣ

Ειδική Μνεία: ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ του CARLES JOFRE

Horrorant Audience Award: ΟΙ ΝΥΧΤΟΦΥΛΑΚΕΣ του MITCHELL ALTIERI

Horrorant Award Καλύτερης Ελληνικής Ταινίας Μικρού Μήκους: NOT ALONE των ΣΩΤΗΡΗ ΠΕΤΡΙΔΗ & ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΑΚΑΛΕΑ

Horrorant Award Καλύτερης Ξένης Ταινίας Μικρού Μήκους: APP του JULIAN MERINO

 Παρότι μόλις 4 ετών, το Horrorant Φεστιβάλ Κινηματογράφου ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ έχει κάνει μεγάλα βήματα, κερδίζοντας ολοένα και περισσότερους οπαδούς, ακόμα και έξω από το κύκλο των horror fans. Η ποιότητα αλλά και η ποικιλία των ταινιών του φετινού προγράμματος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, με τους θεατές να ανταποκρίνονται με ενθουσιασμό.

Η πορεία των 4ων ΝΥΧΤΩΝ ΤΡΟΜΟΥ δε σταματάει εδώ, αφού το ταξίδι συνεχίζεται άμεσα σε Θεσσαλονίκη και Ρόδο και λίγο αργότερα σε Λάρισα, Ηράκλειο, Αλεξανδρούπολη και Κω.

Εις το επανιδείν Αθήνα, και σε ένα χρόνο θα τα ξαναπούμε με ακόμα περισσότερες και καλύτερες ταινίες τρόμου για να τρομάξουμε…παρέα. Να μας περιμένεις..

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ