Γιατί τα ελληνικά ροκ ραδιόφωνα παίζουν τα ίδια και τα ίδια;
News

Γιατί τα ελληνικά ροκ ραδιόφωνα παίζουν τα ίδια και τα ίδια;

Η συμβουλευτική στήλη του Rock is Dead είναι και πάλι μας σας. Ο ειδικός μας συνεργάτης, Dr. Dead απαντά στους προβληματισμούς που μας έχουν στείλει οι αναγνώστες μας.

Ερώτηση:

Αγαπητό Rock Is (Not) Dead

Ερώτηση-διαπίστωση που με ενοχλεί σαν σπυράκι στον κώλο. Για ποιον λόγο, ενώ βγαίνουν συνεχώς καινούριες δισκάρες, τα rock ραδιόφωνα παίζουν συνεχώς τα ίδια και τα ίδια τραγούδια, που παίζει να κυκλοφόρησαν και πριν από 20 χρόνια? Φτάνει πια με τα Johnny B, nobody’s wife, i love rock and roll και πάει λέγοντας! Εντάξει, δεν σας ζητώ να παίξετε Opeth, αλλά…ΕΛΕΟΣ με την τόση επανάληψη!

Fallen Angel

Η απάντηση του Dr. Dead

Αγαπητέ Fallen. Αρχικά ξεπερνάω το γεγονός ότι παραποίησες το όνομα του site προσθέτοντας ένα “not”. Θα ήθελα να σου διευκρινίσω ότι με το όνομα μας δεν υπονοούμε ότι το rock έχει πεθάνει. Απλά έτσι μας βάφτισαν. Τι να κάνουμε τώρα; Αυτό που κάνεις είναι σαν να έχεις μία φίλη που τη λένε Ευγενία και επειδή δεν ευγενική σαν άνθρωπος εσύ να τη φωνάζεις Αγενεία.

Τώρα που το ξεκαθαρίσαμε αυτό πάμε παρακάτω.

Καλά κάνουν αν με ρωτάς και παίζουν τα ίδια και τα ίδια. Αφού τα ποσοστά της ακροαματικότητας τους είναι υψηλά γιατί να αλλάξουν τη συνταγή τους;

Μόνο που δεν θα τα αποκαλούσα ροκ ραδιόφωνα και αν το έκανα θα άλλαζα τον προσδιορισμό τους κάπως έτσι: Ροκ ραδιόφωνα που απευθύνονται μόνο σε γυναίκες που οδηγούν και άντρες που θα ήθελαν να είναι γυναίκες.

Προφανώς και υπάρχουν εξαιρέσεις στον παραπάνω κανόνα και δεν θέλω να βγει καμία διάθεση ρατσισμού προς τους ανθρώπους που τους αρέσει να ακούνε ξανά και ξανά το Here Without you baby και το Every me and Every you λες και βγήκαν χθες, αλλά καταλήγω στο συμπέρασμα ότι είμαι λίγο ρατσιστής με αυτούς τους ανθρώπους.

Όχι φυσικά δεν θέλω να πάθουν κακό, απλά να τους δέσει κάποιος και να τους υποχρεώσει να ακούνε Dillinger Escape Plan για δύο μέρες στο τέρμα. Και να τους γαργαλάνε τις πατούσες.

Αυτό που λείπει φίλε Fallen στην Ελλάδα είναι οι διαφορετικές προσπάθειες. Πριν από δέκα χρόνια καταλάβαινα την ανάγκη των ραδιοφωνικών σταθμών να έχουν εισοδήματα από τις δισκογραφικές εταιρείες που καθόριζαν το playlist, αλλά τώρα που οι δισκογραφικές έχουν πεθάνει ποιο το νόημα να ακολουθείς αυτά που σου δίνουν;

Εύκολη η απάντηση. Έμαθαν να ζουν με το playlist και πλέον δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο. Δεν την ψάχνουν και δεν τους ενδιαφέρει να ακούσει ο κόσμος κάτι διαφορετικό από το φόβο μήπως αλλάξουν σταθμό.

Πάρε λοιπόν όλα τα single των Placebo και το Nothing Else Matters μέχρι να ματώσουν τα αυτιά σου από την επανάληψη.

Ας κλείσουμε το ραδιόφωνο λοιπόν. Τόσα ωραία πράγματα παίζουν στο internet.

Στείλτε και εσείς τις δικές σας ερωτήσεις:

[contact-form to=’[email protected]’ subject=’ASK ROCK IS DEAD’][contact-field label=’Name’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Comment’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Όλες οι απαντήσεις του Dr. Dead είναι μαζεμένες εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ