Για κάποιο λόγο η Κόλαση του Δάντη θα γίνει ταινία
Movies

Για κάποιο λόγο η Κόλαση του Δάντη θα γίνει ταινία

Να και κάτι που δεν περιμέναμε να ακούσουμε αλλά το ακούμε. Η Warner Bros πήρε στην κατοχή της τα δικαιώματα για τη Θεία Κωμωδία του Δάντη και σκοπεύει να κάνει ταινία το πρώτο μέρος της, την περίφημη Κόλαση.

Το στούντιο είναι μάλιστα ενθουσιασμένο με την προοπτική ενός franchise το οποίο θα αποτελείται λογικά στη συνέχεια από το Καθαρτήριο και στη συνέχεια τον Παράδεισο.

Θεωρούν ότι έχουν στα χέρια τους στην ουσία μία ιστορία αγάπης με τον Δάντη και τη Βεατρίκη, που λογικά όμως θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη στην κανονική του μορφή αφού μιλάμε για ένα ποίημα που αποτελείται από 33 ωδές.

Ο Δάντης, σε πρώτο πρόσωπο, περιγράφει ένα φανταστικό ταξίδι του στον Άδη, το οποίο ξεκινά – κατά την πιθανότερη εκδοχή – την Μεγάλη Παρασκευή του 1300, στις 8 Απριλίου και ενώ ο Δάντης είναι τριάντα πέντε ετών. Το ταξίδι παρουσιάζεται ως αληθινό, κυρίως μέσω της χρήσης πλήθους στοιχείων που παραθέτει ο Δάντης σχετικά με αυτό και των λεπτομερειών που δίνονται με πολύ μεγάλη ακρίβεια. Οι ώρες, οι τοποθεσίες και το δρομολόγιο του αφηγητή καταγράφονται με σχεδόν μαθηματική ακρίβεια.

Σύμφωνα με την περιγραφή του, ο Άδης έχει σχήμα αναποδογυρισμένου κώνου με το πλατύ στόμιό του να βρίσκεται στο βόρειο ημισφαίριο, κάτω από την Ιερουσαλήμ και την άλλη αιχμηρή άκρη του στο κέντρο της Γης. Αποτελείται συνολικά από εννέα κύκλους, οι οποίοι στενεύουν διαδοχικά καθώς κινείται κανείς κατηφορικά. Κάθε κύκλος του Άδη αντιστοιχεί σε συγκεκριμένες αμαρτίες – ολοένα βαρύτερες για βαθύτερους κύκλους – καθώς και τις αντίστοιχες τιμωρίες που επιβάλλονται.

Θα περιμένουμε πάντως με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις λεπτομέρειες. Και η πρόταση μας για την πρώτη αφίσα είναι αυτή.

1535633_253882438107438_1405855835_n

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ