Ο George Martin ανησυχούσε για την πορεία του Game of Thrones μετά την 5η σεζόν

Roxx |

Δύο χρόνια έχουν περάσει από το φινάλε του Game of Thrones που αντί να αποτελέσει μία παγκόσμια γιορτή για τη δημοφιλέστερη σειρά όλων των εποχών, προκάλεσε αντιδράσεις σε μεγάλο μέρος του κοινού με τον τρόπο που οι δημιουργοί αποφάσισαν να ρίξουν την φινάλε της ιστορίας, που έμοιαζε πολύ βιαστικό σε σχέση με όσα είχαμε συνηθίσει.

Ένας από τους ανθρώπους που πίστευαν ότι η σειρά έπρεπε να διαρκέσει περισσότερες από οκτώ σεζόν για να ειπωθεί η ιστορία με πιο ολοκληρωμένο τρόπο, ήταν και ο συγγραφέας των βιβλίων, George RR Martin.

Σε ένα νέο βιβλίο για το ευρύτερο παρασκήνιο στο HBO,  o ατζέντης του συγγραφέα, αποκαλύπτει τις σκέψεις του για εκείνη την περίοδο. «Ο George αγαπούσε τον Dan και τον Dave, αλλά μετά την 5η σεζόν, άρχισε να ανησυχεί για τον δρόμο που επέλεξαν να ακολουθήσουν, αφού ήξερε που καταλήγει η ιστορία. Άρχισε να τους λέει ότι δεν ακολουθούν τα όσα τους είχε δώσει».

Θυμίζουμε εδώ, ότι στην 5η σεζόν ολοκληρώθηκε και το υλικό που είχαν στα χέρια τους οι David Benioff και D.B. Weiss από τα βιβλία και εκτός από τις οδηγίες που είχαν πάρει από τον Martin, έπρεπε να γεμίσουν αρκετά κενά με δικό τους υλικό.

Σύμφωνα με το βιβλίο, ο Martin πήγε κατευθείαν στο τότε αφεντικό του HBO και ζήτησε η σειρά να φτάσει τουλάχιστον μέχρι τις 10 σεζόν, όμως οι δύο showrunners ένιωθαν κουρασμένοι από την πολυετή ενασχόληση τους και ήθελαν να ολοκληρώσουν το πρότζεκτ.

Κάτι που τελικά στοίχησε στο ποιοτικό αποτέλεσμα και χάλασε τις εντυπώσεις στο τέλος.

Πάντως, ο Martin ακόμα δεν έχει ολοκληρώσει το έκτο βιβλίο ενώ έχουν ήδη περάσει 10 χρόνια από το πέμπτο που είχε κυκλοφορήσει την εποχή που ξεκινούσε η σειρά. Και μετά από αυτό θα πρέπει να γράψει και το έβδομο οπότε μιλάμε για πολλά χρόνια ακόμα.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ