Γελάμε και πονάμε ταυτόχρονα με το βιβλίο της Σταματίνας Τσιμτσιλή

Roxx |

Δεν ξέρουμε πραγματικά τι κακό συμβαίνει στην ανθρωπότητα. Τι είναι αυτό που οδηγεί κάποιους από τους συνάνθρωπους μας σε πράξεις τόσο επικίνδυνες για τους διπλανούς τους.   Μία τέτοια επικίνδυνη πράξη είναι και το βιβλίο της Σταματίνας Τσιμτσιλή, που για όσους δεν την ξέρετε είναι τηλε-περσόνα.

Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τις συγγραφικές ανησυχίες του καθενός, έχουμε πρόβλημα όμως με προτάσεις του τύπου: «Ο έρωτας τους ήταν φωτιά. Κάθε φορά που τον ένιωθε μέσα της, αισθανόταν γεμάτη. Σαν να υπήρχε μόνο για εκείνον… Τα βογκητά της την στιγμή της ολοκλήρωσης έμοιαζαν με μουσική από ραδιόφωνο που κάποιος είχε ξεχάσει ανοιχτό.. Η Λήδα και ο Ορέστης έμειναν αγκαλιασμένοι για ώρα» .

Αυτό είναι μέρος του πρώτου κεφαλαίου από το πρώτο βιβλίο της Σταματίνας Τσιμτσιλή που έχει τίτλο «Όλα για λίγο παράδεισο» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει ένα μεγάλο target group που καταβροχθίζει τέτοιου τύπου βιβλία και κάνεις πλούσιες τις γυναίκες συγγραφείς τους, αλλά εμείς τις θεωρούμε πράξεις ενάντια στην ανθρωπότητα.

Μα όχι διαβάστε την περιγραφή του βιβλίου:  

Στα δεκαέξι της η Λήδα είναι ένα αγοροκόριτσο γεμάτο ανασφάλειες, που μεγαλώνει κάτω από την ασφυκτική αγάπη της μάνας της και την αδιαφορία του εργασιομανούς πατέρα της. Το πρώτο ερωτικό σκίρτημα που θα νιώσει θα είναι και μοιραίο. Ο Αλέξανδρος –άλλοτε συνειδητά και άλλοτε ασυνείδητα– θα είναι εκείνος που θα καθορίσει την υπόλοιπη ζωή της. Το βλέμμα του την ανεβάζει στον παράδεισο και ταυτόχρονα την παρασύρει στην καταστροφή. Ώσπου ένα καλοκαίρι, η αθωότητά της θα χαθεί στην ακροθαλασσιά της Σπηλιάς και μαζί της η Λήδα θα προσπαθήσει να θάψει κάτω από την υγρή άμμο κι ένα μεγάλο μυστικό.

Στα χρόνια που θα ακολουθήσουν, δε θα σταματήσει ούτε στιγμή να αναζητά το φως. Ακόμα και όταν ο θάνατος θα χτυπήσει την πόρτα της, εκείνη θα ψάχνει με αγωνία μια έξοδο κινδύνου και μια δεύτερη ευκαιρία. Ποιος θα είναι τελικά εκείνος που θα της την προσφέρει; Ποιος θα είναι ο πρίγκιπας που με το άλογό του θα την οδηγήσει στη λύτρωση; Ένα ερωτικό μυθιστόρημα για όλα εκείνα τα ανεκπλήρωτα «θέλω» που δε μας αφήνουν να ζήσουμε, μια ιστορία για όσους περνούν μια ζωή ψάχνοντας το φως μέσα στο σκοτάδι, ενώ το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να κοιτάξουν μέσα τους.  

Πείτε την αλήθεια. Δεν νιώθετε τώρα την ανάγκη να κάνετε κακό στον εαυτό σας; Να δαγκώσετε το χέρι σας τόσο δυνατά που θα μείνει πάνω του ένα σημάδι που θα σας θυμίζει για πάντα τον πόνο που σας προκάλεσε αυτή η περιγραφή;

Και για να το κλείσουμε δεν θα ήταν καλύτερη η περιγραφή αν ήταν κάπως έτσι; «Στα δεκαέξι της η Λήδα είναι ένα αγοροκόριτσο που νιώθει το πρώτο ερωτικό σκίρτημα και αρχίζει να πηδιέται στις ακροθαλασσιές».   Πιο απλό πιο στοχευμένο και σου κινεί αμέσως το ενδιαφέρον.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ