Game of Thrones: The Lion and The Rose (review)
Game of thrones

Game of Thrones: The Lion and The Rose (review)

Και ενώ ακόμα καλά καλά δεν έχουμε μπει σε ρυθμούς νέας σεζόν, το Game of Thrones ήρθε να μας μερικές από τις καλύτερες στιγμές του στο δεύτερο μόλις επεισόδιο της σεζόν.

Τα λέμε έτσι απ’ έξω απ’ έξω, για να δώσουμε την ευκαιρία σε όσους δεν το έχουν δει ακόμα να φύγουν από αυτή τη σελίδα. Άντε λοιπόν!

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILER

534b3c327686d86f77011891_cersei_spoilers

Αν παίξεις το παιχνίδι του θρόνου ή κερδίζεις ή πεθαίνεις έλεγε η Σέρσεϊ στον Νεντ Σταρκ στον πρώτο κύκλο. Κάτι πιο σίγουρο από αυτό είναι ότι αν είσαι ο γαμπρός σε γάμο στο Γουέστερος τότε επίσης πεθαίνεις.

Μετά από όλες τις στιγμές που εκατομμύρια τηλεθεατές του ευχήθηκαν αργό και μαρτυρικό θάνατο, ο Τζόφρι μας έκανε το χατίρι και πήγε στο διάολο. Όχι με τρόπο που ίσως να περιμέναμε και να θέλαμε, από τη βελόνα της Άρια, ή το σπαθί του Τζον Σνόου ή τέλος πάντων από κάποιον που θα τον αποκεφάλιζε, αλλά έστω κι έτσι το κακομαθημένο κωλόπαιδο μας άφησε χρόνους.

Την ημέρα του γάμου του, μπροστά σε όλες τις οικογένειες του Γουέστερος και λίγο μετά από μία ακόμα επίδειξη ατελείωτου θράσους, αλαζονείας και κωλοπαιδισμού.

Έτσι λοιπόν είπαμε αντίο σε έναν από τους πιο μισητούς τηλεοπτικούς χαρακτήρες όλων των εποχών που θα μνημονεύεται στο πέρασμα των χρόνων. Την ώρα που ο πόλεμος για τον θρόνο μοιάζει να έχει τελειώσει και όλοι οι αντίπαλοι των Λάνιστερ είναι ή νεκροί ή αδύναμοι να καθορίσουν τις εξελίξεις.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

-Ο Θίον είναι σε τραγική κατάσταση στα χέρια του Ράμσει που όπως επιβεβαιώθηκε είναι ο μπάσταρδος γιος του Μπόλτον. Πλέον ακούει στο όνομα Ρικ και είναι μια άβουλη μαριονέτα αναγκασμένη να ικανοποιήσει τις σαδιστικές ορέξεις του αφεντικού  της.

-Για πρώτη φορά συναντήσαμε πάλι τον Μπραν με τον Χόντορ και τη παρέα τους. Το όραμα του Μπραν δείχνει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα. Το σιδερένιο θρόνο άδειο ενώ ο χειμώνας έχει φτάσει, δράκους πάνω από το King’s Landing και την κουρούνα με τα τρία μάτια που λέει στον Μπραν τον προορισμό του. Ο βαθύς βορράς.

-Για πρώτη φορά μετά την πρώτη σεζόν ο Τίριον συναντά και πάλι τον αδερφό του. Και διαπιστώνουμε για μία ακόμη φορά την εξαιρετική τους σχέση που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το απίστευτος μίσος της Σέρσεϊ για τον μικρότερο αδερφό. Ακόμα πιο απολαυστική βέβαια είναι η συνύπαρξη του Τζέιμι με τον Μπρον στα μαθήματα ξιφομαχίας με το αριστερό χέρι, που αναμένεται να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο στη συνέχεια.

Όπως φαίνεται υπάρχουν άνθρωποι που υψώνουν μια χαρά το ανάστημα τους στον Ταϊγουιν. Η μία είναι η Ολένα και ο άλλος φυσικά ο Όμπεριν. Και οι δύο τον στήνουν στη γωνία με τις απαντήσεις τους.

-Η Σέι είναι από τους ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουν τι τους λες. Θέλω να φύγεις. Άρα εννοείς να μείνω; Δεν σ’ αγαπάω. Άρα εννοείς ότι μ’ αγαπάς;

Και πάμε στα του γάμου. Ο Τζόφρι αν και στην αρχή λέει ένα ευχαριστώ στον Τίριον για το βιβλίο με την ιστορία των βασιλιάδων και μας βάζει να σκεφτούμε μήπως τελικά δεν είναι τόσο μαλακισμένο όσο νομίζαμε, στη συνέχεια αποδεικνύει ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει κάνοντας το βιβλίο κομματάκια με το καινούργιο σπαθί από βαλυριανό ατσάλι.

Και από εκεί και μετά αρχίζει το «πανηγύρι». Μια ομάδα νάνων αναπαριστά τη μάχη των πέντε βασιλιάδων, ενώ οι προσβολές προς τον Τίριον είναι συνεχόμενες. Ουτε καν η Μάργκερι μπορεί να το σταματήσει.

 tumblr_n41xwo4TGC1rmjplho1_500

Και από εκεί και πέρα βλέπεις την κλιμάκωση να έρχεται. Δεν ξέρεις όμως πως θα καταλήξει. Με τον Τίριον να χάνει την ψυχραιμία του; Με κάποιον να παρεμβαίνει και να δέχεται αυτός τα πυρά του Τζόφρι;

Τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει όμως, αφού η πένα του George R.R. Martin έχει υπογράψει εδώ και χρόνια το μέλλον του Τζόφρι.

534b3f157686d86f7701189b_wine_tastes_weird

534b3ed51379d1442812c802_first_choke

534b40297686d86f770118a5_fall_vom

534b429a7686d86f770118b9_joff_gasp

534b470b7686d86f770118cd_ring-wide

Και κάπως έτσι λέμε αντίο στον Τζόφρι.

tumblr_n42mpxAkSZ1svqnu6o1_500

Και έτσι…

tumblr_n41yyrfVgz1qalj1io1_400

Και το θέμα από εδώ και πέρα είναι ποιος το έκανε. Ο Τίριον που συνελήφθη αμέσως μετά από εντολή της Σέρσεϊ; Κάποιος από τους Ταϊρέλ; Ο Όμπεριν; Ο Σερ Ντόντος; Η Σάνσα; Βασικά θα έπρεπε να βάλουμε όλο το καστ της σειράς στους υπόπτους αλλά μένουμε στα πιο προφανή.

Πολύ κουβέντα θα κάνουμε από εδώ και πέρα για το θέμα, αλλά προς το παρόν ας χαρούμε όσο μπορούμε. Δεν μας δίνει και πολλές τέτοιες ευκαιρίες η σειρά γενικά.

 ————————————–

Κάθε εβδομάδα θα βάζουμε τα επεισόδια σε σειρά από το καλύτερο στο λιγότερο καλό.

1) The Lion and The Rose (Episode 02)

2) Two Swords (Episode 01)

 ————————————–

[socialpoll id=”2197136″]

[signoff predefined=”Facebook”][/signoff]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ