Foo Fighters όπως λέμε Dream Theater
News

Foo Fighters όπως λέμε Dream Theater

Τα νέα για το καινούργιο άλμπουμ των Foo Fighters σας τα έχουμε πει. Θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή τον Νοέμβριο και θα περιέχει οκτώ κομμάτια.

Η κυκλοφορία θα συμπέσει με την τηλεοπτική σειρά του HBO με τίτλο Sonic Highways που θα καταγράφει τις ηχογραφήσεις κάθε τραγουδιού σε μία διαφορετική πόλη.

Τώρα, όπως μας ενημέρωσε ο Dave Grohl, παρά το γεγονός ότι το άλμπουμ θα έχει μόνο οκτώ τραγούδια, θα είναι το μεγαλύτερο σε διάρκεια που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ.

Πάμε να δούμε λίγο τι σημαίνει αυτό. Μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο σε διάρκεια άλμπουμ των Foo Fighters είναι το One By One του 2002 με το ρολόι να σταματά λίγο μετά τα 55 λεπτά.

Περιέχει 11 κομμάτια. Με τις δύσκολες μαθηματικές εξισώσεις που χρησιμοποιήσαμε, βγάλαμε το συμπέρασμα ότι τα κομμάτια του νέου δίσκου θα έχουν μέσο όρο διάρκεια τα 7 λεπτά.

Μέχρι σήμερα το συγκρότημα έχει μόλις ένα κομμάτι με διάρκεια πάνω από 5.30 λεπτά και αυτό είναι το Come Back (που κλείνει το One By One) με 7.49 και αυτό έχει ένα feeling outro.

[iframe]<center><iframe width=”640″ height=”480″ src=”//www.youtube.com/embed/Py2hxVSFKIo” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe></center>[/iframe]

Μια περιέργεια την έχουμε για να δούμε πως χειρίζονται τις δομές των τραγουδιών τους στο νέο άλμπουμ, αφού όσο διαφορετικό και να είναι από τις μέχρι τώρα δουλειές τους, δεν πιστεύουμε ότι το γύρισαν στο progressive.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ