Φίλοι του Roxx είδαν τους System of a Down στην Πράγα και μας μεταφέρουν την εμπειρία τους
News

Φίλοι του Roxx είδαν τους System of a Down στην Πράγα και μας μεταφέρουν την εμπειρία τους

Το να πούμε ότι είμαστε απογοητευμένοι που οι System of a Down δεν θα περάσουν από τα μέρη μας στην ευρωπαϊκή περιοδεία που πραγματοποιούν αυτές τις μέρες είναι λίγο…

Υπάρχουν όμως πάρα πολλοί Έλληνες που με το που έγινε γνωστή η περιοδεία έκαναν τα πλάνα τους και ταξίδεψαν να τους δουν σε πολλές διαφορετικές χώρες. Τα βιντεάκια που δημοσιεύουμε όλες αυτές τις ημέρες στη σελίδα μας στo Facebook και μας έρχονται από αναγνώστες δείχνουν τη δίψα του ελληνικού κοινού…

Δύο φίλοι του site, οι Αλέξης Συκαράς και Νίκος Σκιαδάς ταξίδεψαν στην Πράγα, τους είδαν ζωντανά και τώρα που επέστρεψαν μοιράζονται την εμπειρία με όλους εσάς.

Ακολουθούν τα λίγα λόγια που μας έγραψαν και αμέσως μετά τα μπόλικα βίντεο που τράβηξαν…

Φτάνοντας στο χώρο της συναυλίας, αντικρίσαμε ένα επιβλητικό γήπεδο και σχεδόν χωρίς καθόλου αναμονή και ουρές περάσαμε στο περιβάλλοντα χώρο. Ο έλεγχος όλων από ανιχνευτή μετάλλων ήταν απαραίτητος, λόγω μάλλον και των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων. Στο περιβάλλοντα χώρο υπάρχει η δυνατότητα φαγητού και ποτού ή αγοράς κάποιου official merchandise της μπάντας (και πιστέψτε μας όταν η μπύρα έχει 1,5 ευρώ θα πιεις πολλλεεες).

 Εκεί συναντήσαμε και πολλούς Έλληνες που είχαν ακριβώς την ιδία τρέλα με μας. Εισερχόμενοι στις κερκίδες την ώρα που παίζει η support μπάντα “Code Orange”, εντυπωσιάζεσαι απ το εσωτερικό του γηπέδου και το δυνατό ήχο που φτάνει στα αυτιά σου. Σ’ αυτό το σημείο να πούμε ότι δεν είμαστε φαν των Code Orange που κάνουν support σε όλη την ευρωπαϊκή περιοδεία των System. Αυτό συνέβη και με τη πλειοψηφία των θεατών που είτε έπιναν τις μπύρες τους στον εξωτερικό χώρο, είτε απλά παρακολουθούσαν χαλαροί.

Και περνάμε στο «κυρίως πιάτο», για το οποίο κάναμε τόσα χιλιόμετρα. Να δούμε, δηλαδή, την αγαπημένη μας μπάντα. Ο κόσμος πλέον έχει κατακλύσει το γήπεδο (sold out) 18.000 θέσεων, που μαζί με τους όρθιους φτάνει ίσως τους 30.000 χωρίς να μπορέσουμε να υπολογίσουμε ακριβώς. Με τις πρώτες νότες του Soldier Side το κοινό μπαίνει στο ρυθμό και με το Suite Pee αρχίζει ο πρώτος πανικός. Ακολουθούν τα Prison Song, Violent Pornography, ενώ στο Aerials η τρίχα είναι κάγκελο και ο κόσμος τραγουδά μαζί με τη μπάντα όσο πιο δυνατά μπορεί. Ο ήχος είναι πάρα πολύ καλός και ο Serj Tankian είναι σε πιο υψηλά standards από τις προηγούμενες ευρωπαϊκές συναυλίες, δείχνοντας πόσο ιδιαίτερα όμορφη φωνή έχει (σίγουρα όμως δεν είναι όπως 10 χρόνια πριν).

Το σκηνικό δεν είναι φαντασμαγιορικό, αλλά απλό και εστιάζει στον έντονο και με πολλές εναλλαγές φωτισμό. Απουσιάζουν τα videowall για να διακρίνουν κυρίως αυτοί που είναι πιο μακριά. Τα αγαπημένα μας Deer Dance και Radio/Video μας απογειώνουν και ο κόσμος μια χτυπιέται και μια χορεύει στους ρυθμούς των τραγουδιών. Chop Suey! για να γίνει πάλι χαμός στο Pit και Lost in Holywood ,Lonely day για να ανάψουν τα φλας των κινητών, να σηκωθεί πάλι η τρίχα και να τραγουδήσει ΟΛΟ το γήπεδο.

Το κλασικό πλέον φινάλε με Toxicity και Sugar, είναι αυτό που θες να κατεβείς στο pit και να χορεύεις/χτυπιέσαι χωρίς τελειωμό στο ρυθμό “spinning around” που δίνει ο Daron Malakian.

Συνοψίζοντας θα λέγαμε ότι ήταν μια απίστευτη εμπειρία, μια καταπληκτική συναυλία που θα θυμόμαστε για πάντα. Οι System of a Down μας αντάμειψαν και με το παραπάνω γι αυτή τη πρώτη φορά που τους είδαμε και μακάρι να έρθουν σύντομα και προς τα μέρη μας. Ξεχωρίσαμε Aerials, Deer Dance, Psycho, Lost in Hollywood και Toxicity ,χωρίς να υστερούν τα B.Y.O.B, Lonely Day, Chop Suey!

Υ.Γ.1 Το κοινό ήταν σχετικά ενθουσιώδες, τουλάχιστον στις μπροστινές θέσεις που ήμασταν εμείς (έλειπαν τα mosh pit κ τα σπρωξίματα). Σίγουρα όμως δε πλησιάζει το ιδιαιτέρως ένθερμο ελληνικό κοινό.

Υ.Γ.2 Συγχωρέστε μας για το κούνημα και τις φωνές στα βίντεο, αλλά πιστεύω ότι όλοι θα έκαναν το ίδιο!!!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ