Fight Club: Το κανονικό τέλος της ταινίας επέστρεψε στην Κίνα!
News

Fight Club: Το κανονικό τέλος της ταινίας επέστρεψε στην Κίνα!

Πριν από μερικές μέρες είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις η είδηση ότι μία υπηρεσία streaming στην Κίνα, είχε αλλάξει το θρυλικό τέλος του Fight Club. Πιο συγκεκριμένα, σχεδόν ολόκληρη η τελευταία σκηνή είχε κοπεί και αμέσως μετά τη στιγμή που ο χαρακτήρας του Έντουαρντ Νόρτον αυτοπυροβολείται, έπεφτε μία κάρτα που έλεγε ότι η αστυνομία τους συνέλαβε όλους και ο Tyler Derten φυλακίστηκε.

Αυτό βέβαια δεν έβγαζε και πολύ νόημα αφού «Tyler Durden» ήταν το όνομα του χαρακτήρα του Μπραντ Πιτ που υπήρχε μόνο στο μυαλό του αφηγητή.

Ένα δεκαήμερο μετά και μετά τις διαστάσεις που είχε πάρει το θέμα και στην Κίνα, η υπηρεσία streaming που φιλοξενεί την ταινία, επανάφερε το ορίτζιναλ τέλος. Έτσι πλέον το Fight Club παίζει κανονικά στη χώρα και τα μοναδικά σημεία που λείπουν είναι οι σκηνές σeξ του Μπραντ Πιτ με την Έλενα Μπόναμ Κάρτερ.

Το κεντρικό σημείο στη λογοκρισία που επιβάλλει η Κίνα στις ταινίες, ειδικά στις παραγωγές της χώρας, είναι ότι το κράτος πάντα πρέπει να φαίνεται ότι επικρατεί στο τέλος και οι κακοποιοί τιμωρούνται, για να μην μπαίνουν… παράξενες ιδέες στους πολίτες.

To τέλος του βιβλίου

Στο βιβλίο του Τσακ Πόλανικ, το φινάλε είναι αρκετά διαφορετικό από αυτό της ταινίας του Ντέιβιντ Φίντσερ μιας και το πλάνο του Αφηγητή δεν πάει σύμφωνα με τις προβλέψεις του, αφού οι βόμβες δεν εκρήγνυνται και οδηγούν στον αυτοπυροβολισμό του στο κεφάλι, πριν ακολουθήσει η εισαγωγή του σε ψυχιατρικό νοσοκομείο.

Ο συγγραφέας μάλιστα, όταν έγινε γνωστή η είδηση της αλλαγής του φινάλε, δήλωσε ότι έρχεται πιο κοντά σε αυτό που είχε γράψει ο ίδιος στο βιβλίο του.

Το κείμενο που εμφανιζόταν στην οθόνη της streaming υπηρεσίας στην Κίνα μετά τη σκηνή του αυτοπυροβολισμού ήταν το εξής:

«Μέσα από τα στοιχεία που άφησε πίσω ο Tyler, η αστυνομία κατάλαβε γρήγορα όλο το πλάνο, συνέλαβε όλους τους κακοποιούς και απέτρεψε τις εκρήξεις. Μετά τη δίκη, ο Tyler στάλθηκε σε ψυχιατρικό ίδρυμα για να δεχθεί βοήθεια. Αφέθηκε ελεύθερος το 2012». 

https://youtu.be/11eBZd7zdbs

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ