Έτσι μπήκε στο MCU η νέα μεγάλη απειλή

Roxx |

Το φινάλε του Loki που προβλήθηκε την Τετάρτη από το Disney Plus μας σύστησε για πρώτη φορά τη νέα μεγάλη απειλή για το MCU που έρχεται να πάρει την σκυτάλη από τον Thanos. Είναι ο Kang the Conqueror και μπορεί το όνομα του να μην ακούγεται σε κανένα σημείο, αλλά αυτός είναι ο χαρακτήρας που έχει αναλάβει ο Jonathan Majors που έκανε ντεμπούτο.

Τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα βέβαια, αφού μιλάμε για έναν χαρακτήρας με πολλά διαφορετικά πρόσωπα, που έρχονται από διαφορετικά timeline και εμείς είδαμε μόνο ένα από αυτά. Ήταν «αυτός που παραμένει». Ο δημιουργός του ιερού timeline που κρατούσε μακριά τις πιο μοχθηρές μεταβλητές του. Ή τουλάχιστον έτσι λέει στον Loki και την Sylvie όταν τον βρίσκουν στο κάστρο του στο τέλος του χρόνου.

«Ξέροντας ότι ο Kang θα καταλήξει πιθανότατα να είναι ο επόμενος μεγάλος κακός που θα δούμε σε πολλές ταινίες και επειδή είναι ένας αντίπαλος με δυνατότητα να ταξιδέψει στον χρόνο και στο Multiverse μας φάνηκε λογικό να τον χρησιμοποιήσουμε εδώ. Έτσι όπως πήγε η ιστορία ξέραμε ότι στο τέλος της θα χρειαστεί να εμφανιστεί ο άντρας πίσω από την κουρτίνα. Και κάναμε ότι μπορούσαμε για να ικανοποιήσει η παρουσία του» δήλωσε για την πρώτη επαφή με τον χαρακτήρα ο σεναριογράφος της σειράς Michael Waldron.

«Ήταν σημαντικό για εμάς να αφήσουμε πολλά στοιχεία του χαρακτήρα του έξω από αυτή τη σκηνή, γιατί αυτό είναι το story «αυτού που παραμένει». Προσπαθεί να πείσει ότι δεν είναι αυτός που πρέπει να φοβόμαστε αλλά οι άλλες εκδοχές του. Έτσι αφήσαμε υπόνοιες για το κακό που παραμονεύει χωρίς να τα φανερώνουμε όλα. Θέλαμε να τον παρουσιάσουμε ως έναν χαρισματικό κοινωνιοπαθή» κατέληξε μιλώντας στο marvel.com.

«Ανυπομονούσα να τον παρουσιάσουμε γιατί είναι αυτός που δένει όλη την ιστορία. Αντικατοπτρίζει το κεντρικό θέμα της σειράς. Κανένας δεν είναι εντελώς καλός ή εντελώς καλός. Υπάρχει πάντα αυτή η γκρίζα ζώνη. Όταν λέει στον Loki και τη Sylvie όταν θα επιστρέψει ό,τι και να γίνει και πως υπάρχουν εκδοχές του που είναι πιο τρομακτικές από αυτόν, τον πιστεύεις» τόνισε από την πλευρά της, η σκηνοθέτης της σειράς Kate Herron.

Ο πρωταγωνιστής της σειράς, Τομ Χίντλστον απoθέωσε και αυτός το Majors για την παρουσία του φινάλε της σειράς: «Εμφανίστηκε στο τέλος των γυρισμάτων και άφησε το στίγμα του. Και είναι μεγάλη υπόθεση να μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο σε μία ιστορία. Να φτάνεις στην τελευταία στροφή και να παρουσιάζεις έναν χαρακτήρας με τόσο μεγάλο παρελθόν, βάθος, χαρισματικότητα και ευφυία. Ήταν τρομερός. Ήταν κυριολεκτικά η τελευταία εβδομάδα των γυρισμάτων. Ήρθε και πραγματικά μας εντυπωσίασε».

Οι πρώτες συνέπειες από το άνοιγμα του Multiverse αναμένεται να εμφανιστούν στην τρίτη ταινία του Spider-Man, όπου αναμένεται να δούμε και τους Toby Maquire και Andrew Garfield, ενώ φυσικά το Multiverse of Madness του Doctor Strange θα έχει ως επίκεντρο τις εξελίξεις μετά τη διάλυση του ιερού χρονολογίου. Μέσα από τις δραστικές αλλαγές που θα χτυπήσουν το MCU θα γίνει εφικτή και η παρουσίαση των Fantastic Four, αλλά και των X-Men οπότε όπως καταλαβαίνετε τίποτα δεν θα είναι πλέον το ίδιο.

Η επόμενη προγραμματισμένη παρουσία του Jonathan Majors στο MCU είναι στο τρίτο Ant-Man το 2023 αν και λογικά θα τον δούμε ξανά μέχρι τότε.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ