Το επόμενο άλμπουμ των Radiohead μπορεί να είναι πιο ροκ σύμφωνα με τον Thom Yorke
News

Το επόμενο άλμπουμ των Radiohead μπορεί να είναι πιο ροκ σύμφωνα με τον Thom Yorke

Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από την κυκλοφορία του Ok Computer των Radiohead. Ενός άλμπουμ που σημάδεψε τα 90’s και τους μετέτρεψε σε ένα από τα πιο επιτυχημένα και παράλληλα σημαντικότερα γκρουπ των τελευταίων 30 χρόνων.

Όμως από τότε οι Radiohead από τότε και μετά αποφάσισαν να βγάλουν όλες τις ταμπέλες από πάνω τους αφήνοντας πολλές φορές στην άκρη τα όργανα (τουλάχιστον μέσα στο στούντιο) και οι ηχογραφήσεις τους πολλές φορές ήταν εξ’ ολοκλήρου ηλεκτρονικές.

Αυτός που είχε το μεγαλύτερο μερίδιο σε αυτή την απόφαση ήταν ο Thom Yorke και το παραδέχεται σε μία σπάνια συνέντευξη του στο Rolling Stone (μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ) και ενώ κάνει μία εξαιρετική καταγραφή του παρελθόντος και το πως έφτασαν μέχρι εδώ, είναι η ατάκα που κλείνει το θέμα αυτή που αφήνει ένα παράθυρο αλλαγής ήχου στο μέλλον.

Ήμουν πάντα πολύ αυστηρός στο ότι δεν ήθελα να μας θεωρούν μια μπάντα ντραμς-μπάσο-κιθάρα. Αλλά αν αυτό είναι που θέλουν να κάνουν οι υπόλοιποι είμαι πολύ μεγάλος για να στέκομαι με ένα σφυρί και να φωνάζω ότι πρέπει να κάνουμε αυτό ή το άλλο. Θα ήθελα όλοι να αισθάνονται ελεύθεροι. Αλλά δεν είναι και πολύ εύκολο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: