Η επιστήμη μας λέει τι είδος μουσικής να ακούμε στις δραστηριότητες μας
News

Η επιστήμη μας λέει τι είδος μουσικής να ακούμε στις δραστηριότητες μας

Το έχετε καταλάβει ότι μας αρέσει εδώ στο Rock is Dead να προσεγγίζουμε τα πράγματα καθαρά επιστημονικά. Τέτοιο είμαστε.

Γι αυτό συλλέξαμε (από το mic.com) τις επιστημονικές συμβουλές για τη μουσική που πρέπει να ακούμε ανάλογα με τη δραστηριότητα μας και μας βοηθάει να ανταπεξέλθουμε με μεγαλύτερη ευκολία.

Προσαρμόσαμε όμως τις προτάσεις στα δικά μας μουσικά μονοπάτια οπότε μπορείτε να τις θεωρήσετε ως «Επιστημονικές Συμβουλές (Rock is Dead edition)».

1. Όταν ξυπνάτε
Μιλάμε για την ώρα που μεσολαβεί μέχρι να πιάσετε δουλειά ή να πάτε στο σχολείο ή να κάνετε τις εξωτερικές δουλειές σας. Σύμφωνα λοιπόν με τους επιστήμονες η κατάλληλη μουσική για αυτό το χρονικό διάστημα, είναι αυτή που περιέχει δυνατό μπάσο και αυτό γιατί σύμφωνα με μελέτες δημιουργεί συναισθήματα δύναμης και αυτοπεποίθησης και κάνει τις σκέψεις μας πιο μεθοδικές. Όλα αυτά μας χρειάζονται μέσα στην ημέρα.

[iframe]<iframe width=”750″ height=”422″ src=”//www.youtube.com/embed/FBEE-t-uyI0″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>[/iframe]

2. Στη δουλειά
Αν έχετε τη δυνατότητα να ακούσετε μουσική την ώρα που δουλεύετε να ξέρετε ότι βοηθάει. Απλά όχι μουσική που σας αρέσει και αυτό γιατί δεν σας βοηθάει να συγκεντρωθείτε. Οι έρευνες λένε ότι πρέπει να ακούτε διαφορετικό είδος μουσικής. Αν δηλαδή είσαστε τύποι που γουστάρουν επικό metal βάλτε nu metal. Αν γουστάρετε progressive βάλτε να ακούσετε punk. Το θέμα είναι να έρχεται σε αντίθεση με τα γούστα σας.

[iframe]<iframe width=”750″ height=”563″ src=”//www.youtube.com/embed/-KTsXHXMkJA” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>[/iframe]
3. Όταν η μέρα σας εξελίσσεται χάλια
Σε αυτή την περίπτωση θα πίστευε κάποιος ότι πρέπει να καταφύγουμε σε πιο ανεβαστική μουσική. Όμως η επιστήμη μας κατευθύνει στο αντίθετο δρόμο. Όταν δεν είσαι στα καλά σου, πρέπει λέει να ακούς μελαγχολική μουσική και αυτό γιατί σε βοηθάει να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα και βρεις τη δύναμη να το ξεπεράσεις αντί απλά να το κλείσεις στη ντουλάπα του μυαλού.

[iframe]<iframe width=”750″ height=”563″ src=”//www.youtube.com/embed/Gs653fzirQ8″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>[/iframe]

4. Για την οδήγηση
Προς θεού μη βάλετε το painkiller ενώ οι Slayer απορρίπτονται στο σύνολο της δισκογραφίας του. Η δυνατή και με γρήγορο ρυθμό μουσική, έχει συνδυαστεί με την αύξηση της ταχύτητας που οδηγεί σε μεγαλύτερη πιθανότητα ατυχήματος. Η κατάλληλη μουσική είναι αυτή που συμβαδίζει με τους χτύπους της καρδιάς. Οξύνει τα αντανακλαστικά κάτι που κάνει την οδήγηση πιο ασφαλή.

[iframe]<iframe width=”750″ height=”563″ src=”//www.youtube.com/embed/rHPlZjgfWh4″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>[/iframe]

5. Για το γυμναστήριο
Εδώ είμαστε επιτέλους στον τομέα μας και αυτό γιατί μπορούμε να ακούμε μουσική που γουστάρουμε. Προσοχή όμως να είναι μουσική με γρήγορο ρυθμό. Αν γουστάρετε κατάθλιψη δυστυχώς δεν πρέπει να τη φέρνετε μαζί σας στο γυμναστήριο.

Να κάτι τέτοιο είναι ότι πρέπει.

[iframe]<iframe width=”750″ height=”563″ src=”//www.youtube.com/embed/ki3TpFZY7cU” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>[/iframe]

6. Για τον ύπνο
Αν έχετε πρόβλημα ύπνου τότε η μουσική ίσως βοηθήσει. Η παραδοσιακή μουσική της ανατολής και η κλασσική μουσική έχει αποδειχθεί ότι έχουν ευεργετικά αποτελέσματα ανεξάρτητα από την χώρα καταγωγής μας.
Κλασική μουσική λοιπόν.

[iframe]<iframe width=”750″ height=”563″ src=”//www.youtube.com/embed/VR6MNyGM9TI” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>[/iframe]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ