Η επιστήμη εξηγεί γιατί η παλιά μουσική μας αρέσει περισσότερο από την καινούργια
News

Η επιστήμη εξηγεί γιατί η παλιά μουσική μας αρέσει περισσότερο από την καινούργια

Σε όλους μας θα έχει συμβεί. Να μιλάμε με έναν μεγαλύτερο σε ηλικία και να μας λέει το πώς η μουσική ήταν καλύτερη στην εποχή του και πως δεν βγαίνουν ξανά τέτοια άλμπουμ.

Αν είσαι είκοσι χρονών αυτά θα στα πει ο τριαντάρης. Αν είσαι τριάντα αυτά θα στα πει ο σαραντάρης και πάει λέγοντας.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό όμως να συμβαίνει κάτι τέτοιο και αυτό γιατί συνδέουμε τη μουσική με γεγονότα και εμπειρίες. Κάθε τραγούδι αποκτά τη δική του σημασία όταν το συνδέσεις με μία ανάμνηση και αυτό το κάνει να φαίνεται πολύ σημαντικό για τον καθένα ξεχωριστά.

Αντιγράφουμε από το mic.com

«Σε πάρα πολλά επιστημονικά πειράματα, οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι οι άνθρωποι δείχνουν περισσότερα θετικά συναισθήματα για ένα τραγούδι που έχουν ακούσει ξανά. Τα τραγούδια δίνουν ακόμα περισσότερα ερεθίσματα αν ξυπνούν μία συγκεκριμένη ανάμνηση. Η οικεία μουσική είναι επίσης ένας πολύ αξιόπιστος τρόπος για να φτιάξεις τη διάθεση σου. Τα συναισθηματικά κέντρα του εγκεφάλου είναι πιο ενεργά όταν κάποιος ακούει μουσική που την ξέρει και την αγαπά».

Ορίστε λοιπόν. Αν είχατε αμφιβολίες για το πώς μπορείτε να φτιάξετε τη διάθεση σας το μόνο που έχετε να κάνετε είναι βάλετε να παίζει η αγαπημένη σας μουσική.

Λες και δεν το ξέρατε…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ