Το αιώνιο ερώτημα: Γιατί κανένας δεν καταλαβαίνει ότι ο Superman και ο Κλαρκ Κεντ είναι το ίδιο πρόσωπο;
News

Το αιώνιο ερώτημα: Γιατί κανένας δεν καταλαβαίνει ότι ο Superman και ο Κλαρκ Κεντ είναι το ίδιο πρόσωπο;

Ένα από τα μεγαλύτερα αναπάντητα της ανθρωπότητας παραμένει η αδυναμία των κατοίκων της Metropolis να καταλάβουν ότι ο Superman και ο Κλαρκ Κεντ είναι το ίδιο πρόσωπο.

Τώρα όμως έχουμε στα χέρια μας μία έρευνα που δείχνει ότι ίσως κάποιους από αυτού μπορούμε να τους δικαιολογήσουμε.

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα που έκαναν οι Robin Kramer και Kay Richie στο πανεπιστήμιο του York οι άνθρωποι δυσκολεύονται να ξεχωρίσουν εικόνες του ίδιου προσώπου όταν γίνονται μικρές τροποποιήσεις στην εμφάνιση. Όπως ας πούμε τα γυαλιά.

Στην έρευνα παρουσίαζαν στους συμμετέχοντες δύο διαφορετικές εικόνες και τους ζητούσαν να απαντήσουν αν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο.  Σε κάποιες από τις εικόνες και τα δύο πρόσωπα φορούσαν γυαλιά σε άλλες όχι και σε κάποιες περιπτώσεις τους έδειχναν το ίδιο πρόσωπο με αλλά και χωρίς γυαλιά.

Στο 80% των περιπτώσεων που οι φωτογραφίες περιείχαν και οι δύο γυαλιά και το αντίστροφο οι συμμετέχοντες μάντευαν σωστά.

Όταν όμως υπήρχε η εναλλαγή σε γυαλιά και χωρίς αυτό το ποσοστό έπεφτε κατά 6%. Εντάξει δεν είναι και δραματικό το ποσοστό αλλά οι τύποι θεώρησαν ότι τα ευρήματα της έρευνας άξιζαν της προσοχής μας.

Πάντως τονίζουν ότι φωτογραφίες που έδειχναν ήταν από άτομα που οι συμμετέχοντας δεν γνώριζαν, έτσι μπορεί να δικαιολογήσουμε τους κατοίκους της Metropolis που δεν αναγνωρίζουν στον Κλαρκ Κεντ το πρόσωπο του  Superman.

Αλλά τη Λόις Λέιν που δεν καταλαβαίνει ότι μιλάμε για το ίδιο πρόσωπο της λες και ψιλό-γκαβή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ