Εννιά αγαπημένες σειρές που ΔΕΝ θα επιστρέψουν μέσα στο 2018
News

Εννιά αγαπημένες σειρές που ΔΕΝ θα επιστρέψουν μέσα στο 2018

Έχουν περάσει πλέον οι εποχές που βάζαμε ένα πρόγραμμα στη ζωή μας και λέγαμε “ρε παιδάκι μου ξέρω πότε θα προβληθούν οι αγαπημένες μου σειρές”. Αυτή είναι τον Απρίλιο, η άλλη είναι τον Νοέμβριο και πάει λέγοντας. Οι τεράστιες απαιτήσεις που έχουν πολλές από τις μεγάλες σειρές για την παραγωγή τους καθιστούν αδύνατο πολλές φορές το συνεπές ραντεβού κάθε χρόνο την ίδια εποχή.

Και φυσικά είναι καλύτερη η καθυστέρηση από το να έχουμε φαινόμενα τύπου Walking Dead, που ενώ διατηρεί συνέπεια στο ραντεβού του, από ένα σημείο και μετά μοιάζει να έχει γίνει αγγαρεία ακόμα και για τους δημιουργούς του. Πάμε λοιπόν να δούμε εννιά αγαπημένες σειρές, που δεν θα επιστρέψουν με νέα επεισόδια μέσα στη χρονιά που ήδη διανύουμε και χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι το 2019. Update: Στο αρχικό μας θέμα που περιείχε πέντε σειρές, προσθέσαμε άλλες τέσσερις μετά τις εξελίξεις που είχαμε από τις αρχές του μήνα. 

American Gods

Η πρώτη σεζόν του American Gods έκλεψε τις εντυπώσεις, χειρίστηκε πολύ καλά το υλικό από το βιβλίο του Neil Gaiman και οι προοπτικές για τη συνέχεια ήταν εξαιρετικές. Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που η εταιρεία παραγωγής τα έσπασε με τους δημιουργούς της σειράς Bryan Fuller και Michael Green. Από τότε δεν έχουμε ακούσει πολλά πράγματα και ήρθε ο πρόεδρος του Starz (που προβάλλει το American Gods) να επιβεβαιώσει ότι τα προβλήματα παραμένουν και αναζητούν τρόπους για να λύσουν. «Αντιμετωπίζουμε προβλήματα με την 2η σεζόν. Σίγουρα δεν είναι ιδανικό να υπάρχουν 18 μήνες ή δυο χρόνια κενό ανάμεσα στις σεζόν» . Ο πρόεδρος του Starz αποκάλυψε ότι ο Neil Gaiman που είχε μέχρι σήμερα συμβουλευτικό ρόλο θα μπει μπροστά και θα έχει πιο οργανωτικά καθήκοντα ενώ αναζητείται ένας άνθρωπος με τηλεοπτικό background για να τον πλαισιώσει. Με όλα αυτά πάντως δύσκολα αναμένουμε τη 2η σεζόν πριν το 2019.


Fargo

Όταν τελείωσε η 3η και εξαιρετικά επιτυχημένη (όπως και οι υπόλοιπες) σεζόν του Fargo δεν ξέραμε καν αν θα επιστρέψει. Ο Noah Hawley είχε τονίσει ότι δεν έχει στο μυαλό του πλάνο για νέα ιστορία, έτσι όλα έδειχναν ότι το τέλος είχε έρθει. Με το ξεκίνημα του 2018 όμως τα δεδομένα άλλαξαν και πλέον έχουμε την επιβεβαίωση από το αφεντικό του καναλιού ότι το Fargo θα έχει 4η σεζόν, απλά αυτή δεν θα προβληθεί φέτος αλλά θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι το 2019. «O Noah Hawley (σ.σ. ο δημιουργός της σειράς) έχει γίνει πολυάσχολος… αλλά μου είπε μία ιδέα που έχει για την 4η σεζόν και μας ενθουσίασε. Το πλάνο είναι να ετοιμαστεί μέχρι το 2019». Χαλάλι του, θα περιμένουμε.


Rick and Morty

To Rick and Morty είναι το το καλύτερο animation που κυκλοφορεί στην τηλεόραση (μαζί με το Bojack Horseman). H σεζόν που προβλήθηκε το 2017 εκτόξευσε ακόμα περισσότερο τη σειρά που απέκτησε μεγάλο κοινό και στο mainstream έτσι όλα τα βλέμματα πλέον είναι στραμμένα στους δημιουργούς για το πότε θα ετοιμάσουν τα νέα επεισόδια. Αν και έχουμε μπει πλέον στο 2018 σύμφωνα με ένα από τους σεναριογράφους της σειράς θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ ακόμα. «Επειδή ξέρω πόσο καιρό χρειάζεται για να γίνει η συγγραφή των επεισοδίων και στη συνέχεια να περάσουν στο στάδιο του animation, θα μου έκανε μεγάλη έκπληξη αν είναι έτοιμα τα νέα επεισόδια πριν το δεύτερο μισό του 2019» δήλωσε ο Ryan Ridley.


Peaky Blinders

H 4η σεζόν της σειρά είναι ακόμα φρέσκια στο μυαλό μας, αφού προβλήθηκε από τα μέσα Νοεμβρίου, ενώ όσοι περίμεναν να τη δουν στο Netflix δεν έχουν κλείσει ακόμα ούτε μήνα. Η 5η σεζόν  έχει ανακοινωθεί εδώ και καιρό αλλά ξέρουμε ότι δεν θα τη δούμε μέσα στη χρονιά που διανύουμε. Το BBC το ξεκαθάρισε πρόσφατα με ένα tweet που ήταν απλό, λιτό και σαφές. «Peaky Blinders, Season 5, 2019».


Punisher

Ο Punisher δεν βρισκόταν στα αρχικά πλάνα του Netflix όταν ετοίμαζε το τηλεοπτικό σύμπαν με τους χαρακτήρες της Marvel. Προέκυψε στην πορεία όταν τον είδαμε στη 2η σεζόν του Daredevil. H αποδοχή για τον χαρακτήρα ήταν τόσο μεγάλη που «ανάγκασε» το Netflix να του δώσει δική του σειρά. Την πρώτη σεζόν την είδαμε τον Νοέμβριο που μας πέρασε και οι περισσότερες κριτικές ήταν θετικές με τον κόσμο να γουστάρει. Έτσι δεν χρειάστηκε να περάσει πολύς καιρός για την επίσημη ανακοίνωση ότι ο Jon Bernthal θα επιστρέψει στο ρόλο για τη δεύτερη σεζόν. Αυτό δεν θα γίνει όμως πριν από κάποια στιγμή το 2019 αφού για παράδειγμα η Jessica Jones επιστρέφει τον Μάρτιο με τη 2η σεζόν της, μετά από 2,5 ολόκληρα χρόνια, ενώ τον Μάρτιο συμπληρώνονται και δύο χρόνια από την 2η σεζόν του Daredevil. Τα κενά είναι μεγάλα δηλαδή, ενώ στο μεσοδιάστημα θα ακολουθήσουν και οι δεύτερες σεζόν για τα Luke Cage και Iron Fist.


Big Little Lies


Από την ημέρα που είχε ανακοινωθεί η προβολή του από το HBO, το Big Little Lies είχε τον τίτλο limited-series. Επτά επεισόδια και τέλος δηλαδή. Η σειρά με τις Reese Witherspoon και Nicole Kidman που βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο της Liane Moriarty, αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς, πήρε οκτώ βραβεία Emmy (είχε 16 υποψηφιότητες) και έτσι το HBO αποφάσισε τη συνέχιση της. Η 2η σεζόν θα έχει και αυτή επτά επεισόδια, αλλά τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν λίγο πριν το καλοκαίρι. Έτσι η προβολή της πάει για το 2019.


Stranger Things

Η πρώτη σεζόν του Stranger Things έκανε πρεμιέρα τον Ιούλιο του 2016 και κατάφερε μέσα λίγους μήνες να γίνει παγκόσμιο φαινόμενο. Παρά την μεγάλη ανυπομονησία του κόσμου οι δημιουργοί δεν βιάστηκαν και ta επόμενα επεισόδια της σειράς έκαναν πρεμιέρα στα τέλη Οκτωβρίου. 16 ολόκληρους μήνες μετά δηλαδή. Και τώρα το μεγάλο ερώτημα είναι ένα. Θα δούμε την 3η σεζόν πριν το τέλος του 2018; Ο David Harbour που υποδύεται τον Hopper, δεν άφησε κανένα περιθώριο αισιοδοξίας για κάτι τέτοιο. «Ένα στοιχείο που σίγουρα αναστατώνει τους οπαδούς της σειράς είναι το μεγάλο κενό ανάμεσα στις σεζόν. Δεν θα υπάρξουν νέα επεισόδια πριν από κάποια στιγμή το 2019. Αλλά νομίζω ότι αυτό είναι και θετικό. Όπως κάθε καλό πράγμα χρειάζεται τον χρόνο του. Και αυτοί οι τύποι δουλεύουν πολύ σκληρά».


True Detective

Μπορεί η τρίτη σεζόν του True Detective να πήρε το πράσινο φως από το HBO πριν από μερικούς μήνες και τα γυρίσματα να ξεκινούν τον Φεβρουάριο, όμως αν και η κοινή πεποίθηση ήταν ότι τα νέα επεισόδια θα προβληθούν μέσα στη χρονιά που διανύουμε, τελικά αυτό δεν θα γίνει. Ο πρόεδρος προγραμματισμού του καναλιού σε ερώτηση που του έγινε στο συνέδριο της ένωσης τηλεοπτικών κριτικών, ήταν σαφής. «Δεν θα προβληθεί φέτος, αλλά το 2019» δήλωσε ο Casey Bloys κάτι που σημαίνει ότι έχουμε μπροστά μας τουλάχιστον 18 μήνες μέχρι να γίνει αυτό. Θυμίζουμε, ότι στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα είναι ο Mahershala Ali, ενώ μαζί του θα είναι η Carmen Ejogo (Selma, Alien: Covenant και Fantastic Beasts and Where to Find Them).


Game of Thrones

Πριν ακόμα ξεκινήσει η 7η σεζόν του Game of Thrones που προβλήθηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε, είχε ξεκινήσει η φημολογία ότι η τελευταία σεζόν δύσκολα θα είναι έτοιμη πριν το 2019. Στο διάστημα που μεσολάβησε υπήρξαν διάφορες δηλώσεις που έδειχνα και αυτές προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά τώρα πλέον είναι επίσημο οριστικό και αμετάκλητο. Όπως ανακοίνωσε λοιπόν το HBO η 8η και τελευταία σεζόν της σειράς θα προβληθεί το 2019, χωρίς όμως να αναφέρεται ο μήνας. Πιο πιθανό είναι το σενάριο της Άνοιξης, εκεί κοντά στον Απρίλιο δηλαδή. Να θυμίσουμε απλά ότι τα γυρίσματα έχουν ξεκινήσει από τον Οκτώβριο και αναμένεται να ολοκληρωθούν το καλοκαίρι. To 2018 λοιπόν θα είναι η πρώτη χρονιά χωρίς Game of Thrones μετά από επτά ολόκληρα χρόνια, αφού η σειρά είχε κάνει πρεμιέρα την Άνοιξη του 2011.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ