Ένα υπερβολικά ευχάριστο νέο για τους αναγνώστες του Stephen King στην Ελλάδα
News

Ένα υπερβολικά ευχάριστο νέο για τους αναγνώστες του Stephen King στην Ελλάδα

Το κοινό του Stephen King στην Ελλάδα είναι όπως και στον υπόλοιπό κόσμο φανατικό και φυσικά πολύ μεγάλο.

Αν όμως είσαστε πιο νεαροί σε ηλικία και ψάχνετε τα παλιά κλασικά του έργα ή αν είσαστε μεγαλύτεροι και τα είχατε δανείσει πιο παλιά αλλά δεν θυμάστε σε ποιον και θα θέλατε να τα αγοράσετε ξανά (όπως ο συντάκτης αυτού του θέματος), τότε δεν έχετε καμία τύχη.

Και αυτό γιατί βιβλία όπως η Λάμψη, το It και το Salem’s Lot έχουν εξαντληθεί εδώ και χρόνια, δεν έχουν επανακυκλοφορήσει και γενικά τα εντοπίζεις πολύ σπάνια.

Αυτό το δυσάρεστο -όπως και το κάνουμε- γεγονός θα αλλάξει σύντομα αφού εδώ και λίγες ημέρες τα δικαιώματα για τα βιβλία του κορυφαίου συγγραφέα έχουν νέο κάτοχο.

Είναι οι εκδόσεις Κλειδάριθμος που ανακοίνωσαν τη συμφωνία με ένα πανηγυρικό δελτίο Τύπου και πολύ καλά έκαναν.

Η πρώτη κυκλοφορία θα έρθει τον Ιούνιο με τη νέα συλλογή διηγημάτων του King, The Bazaar Of Bad Dreams, ενώ θα ακολουθήσει προς το τέλος του καλοκαιριού το το θρυλικό μυθιστόρημά του ΙΤ (Το Αυτό) που αναμένεται τον Σεπτέμβριο στους κινηματογράφους.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

Οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος υποδέχονται τη νέα χρονιά με μια εξαιρετικά σημαντική είδηση: Ο κορυφαίος STEPHEN KING συγκαταλέγεται πλέον στους συγγραφείς μας!!! Ο, κατά γενική ομολογία, καλύτερος εν ενεργεία συγγραφέας στους τομείς του φανταστικού και του τρόμου, αλλά και ένας από τους διασημότερους και σημαντικότερους συγγραφείς εν ζωή, ένα όνομα-θρύλος της pop culture με εκατομμύρια φανατικούς αναγνώστες, ο συγγραφέας που ό,τι γράφει γίνεται Νο1 best seller και έχει πλέον αναγνωριστεί για τη συνολική του προσφορά στα γράμματα, έρχεται στις Εκδόσεις Κλειδάριθμος τόσο με νέα έργα όσο και με τα εμβληματικά παλαιότερα βιβλία του!

Το καλοκαίρι του 2017 θα κυκλοφορήσουν από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος:

• Η νέα συλλογή διηγημάτων του THE BAZAAR OF BAD DREAMS
• Το θρυλικό μυθιστόρημά του ΙΤ (Το Αυτό), το οποίο μεταφέρεται για πρώτη φορά στον κινηματογράφο.

Το εκδοτικό πρόγραμμα που διαμορφώνουμε για τη συνέχεια θα περιλαμβάνει νέα έργα, κλασικές επιτυχίες αλλά και παλαιότερα έργα του μεγάλου δημιουργού τα οποία δεν έχουν εκδοθεί ποτέ στα ελληνικά! Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους –αναρίθμητους και στην Ελλάδα– λάτρεις του Stephen King μια σφαιρική παρουσίαση του έργου του, απ’ όλες τις περιόδους και τα είδη που έχει υπηρετήσει, σε άψογες μεταφράσεις και ποιοτικές από κάθε άποψη εκδόσεις.

Ο Stephen King έχει γράψει περισσότερα από 50 μυθιστορήματα, 200 διηγήματα (τα περισσότερα συγκεντρωμένα σε συλλογές) καθώς και πολλά έργα δοκιμιακού χαρακτήρα. Οι πωλήσεις των βιβλίων του ξεπερνούν τα 350 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, και στα θρυλικά του έργα συγκατα-λέγονται τα Κάρι, Το Αυτό, Σάλεμ’ς Λοτ, Το Κοράκι, Skeleton Crew, το έπος του Μαύρου Πύργου, καθώς και έργα που έγιναν ταινίες ή σειρές όπως Η Λάμψη, Η Ομίχλη, Κριστίν, Το Πράσινο Μίλι, Μίζερι, Στάσου Πλάι μου, Καρδιές στην Ατλαντίδα, Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ, Ο Θόλος και δεκάδες άλλες.

Ο Stephen King έχει τιμηθεί πολλές φορές με τα βραβεία Bram Stoker και Locus, καθώς και με βραβεία από τη Βρετανική, την Αμερικανική και τη Διεθνή Ένωση Συγγραφέων Τρόμου. Το 2003 έλαβε μια από τις ύψιστες διακρίσεις για Αμερικανό συγγραφέα, το Μετάλλιο Διακεκριμένης Συνεισφοράς στα Αμερικανικά Γράμματα από το National Book Foundation. Το 2014 του απονεμήθη-κε το Εθνικό Μετάλλιο των Τεχνών από το National Endowment for the Arts των ΗΠΑ και το 2016 τιμήθηκε από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου για το σύνολο του έργου του.

Η ξεχωριστή τιμή της εξασφάλισης των δικαιωμάτων των έργων του Stephen King αποτελεί έναν ακόμη σημαντικό σταθμό στην πορεία που χαράζουν τα τελευταία χρόνια οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος στον χώρο της λογοτεχνίας –μια πορεία που αγκάλιασαν τα βιβλιοπωλεία και στήριξαν οι αναγνώστες, χαρίζοντάς μας ήδη τα πρώτα μεγάλα bestseller. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με τον ίδιο ενθουσιασμό και την ίδια ποιότητα!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ