Εμφανώς συγκινημένος αλλά χωρίς ευθεία αναφορά στον Chris Cornell o Eddie Vedder στην πρώτη του συναυλία
News

Εμφανώς συγκινημένος αλλά χωρίς ευθεία αναφορά στον Chris Cornell o Eddie Vedder στην πρώτη του συναυλία

Δέκα ημέρες έχουν περάσει από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή ο Chris Cornell και σε όλο αυτό το διάστημα η μόνη επίσημη αναφορά που έχει γίνει από τους Pearl Jam είναι μια φωτογραφία του που έχουν δημοσιεύσει στις σελίδες τους σε Facebook και Twitter.

O Eddie Vedder δεν έδωσε το παρών στην κηδεία του την Παρασκευή γιατί έπρεπε να ταξιδέψει στην Ευρώπη για τη σόλο περιοδεία του που ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου από το Άμστερνταμ.

Σε αυτή την εμφάνιση ο φρόντμαν των Pearl Jam που ήταν προσωπικός φίλος του Cornell δεν έκανε καμία ευθεία αναφορά σε αυτόν ούτε έπαιξε κάποιο τραγούδι του όπως έχει γίνει όλες αυτές τις ημέρες από δεκάδες καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα όμως με τους παρευρισκόμενους ολόκληρη η εμφάνιση έμοιαζε να είναι αφιερωμένη στον Cornell.

Ένα μέλος του φόρουμ των Pearl Jam έγραψε ότι όταν ένας οπαδός φώναξε στον Vedder «I love you», αυτός απάντησε.

Σε ευχαριστώ. Το χρειάζομαι, όλοι το χρειαζόμαστε. Σκέφτομαι πολλούς ανθρώπους σήμερα. Και κάποιους πιο συγκεκριμένα όπως και τις οικογένειες τους. Και ξέρω ότι η επούλωση των πληγών χρειάζεται χρόνο, αν γίνει ποτέ. Χρειάζεται χρόνο και αυτό σημαίνει ότι από κάπου πρέπει να ξεκινήσει. Έτσι ας είναι από τη μουσική. Ας είναι η αγάπη και συντροφικότητα και ας ξεκινήσει από εδώ. Στο Άμστερνταμ.

Ένα άλλο μέλος του φόρουμ που έδωσε και αυτός το παρών στη συναυλία έγραψε τα εξής:

H συναυλία ήταν σχεδόν εξ’ ολοκλήρου για τον Chris παρά το γεγονός ότι δεν τον ανέφερε. Ήταν ξεκάθαρο ότι ο Eddie δεν μπορούσε να μιλήσει γι αυτό. Έκανε μία αναφορά στη διαδικασία της επούλωσης και το ότι ήταν στεναχωρημένος και περνάει δύσκολα όπως και οι φίλοι του.

Ήταν η πιο γενναία εμφάνιση που έχω δει. Σε σημεία έμοιαζε ότι βρισκόταν μία δύο λέξεις μακριά από το να ξεσπάσει σε κλάματα. Χτύπησε δυνατά το πόδι του στο πάτωμα στο τέλος του Immortality και σε άλλα ενώ μετά το The End νόμιζα ότι ήταν έτοιμος να σταματήσει να παίζει και να φύγει από τη σκηνή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ