Το Ελληνικό top 5 των Rusty Bonez
News

Το Ελληνικό top 5 των Rusty Bonez

Οι Rusty Bonez κυκλοφορούν το ντεμπούτο full length album τους, με τίτλο Wrath” στις 3 Νοεμβρίου 2017 κι από τα μέχρι στιγμής δείγματα που έχουμε από αυτό, μπορούμε σίγουρα να συμπεράνουμε πως εδώ μιλάμε για άλλο έναν άξιο εκπρόσωπο της εγχώριας σκληρής και εναλλακτικής μουσικής σκηνής.

Μίας σκηνής που τα τελευταία χρόνια έχει γεννήσει και βγάλει στην επιφάνεια μπάντες διαμάντια και –όσο κι αν αυτό ακούγεται λίγο στερεοτυπικό- κυκλοφορίες που πραγματικά δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από αντίστοιχες του εξωτερικού.

Σε αυτό το κλίμα και με αυτή την πεποίθηση ριζωμένη όλο και βαθύτερα μέσα μας, όσο περνάει ο καιρός, αποφασίσαμε να ρωτήσουμε το Αθηναϊκό κουαρτέτο, να μας δώσει το δικό του top 5 Ελληνικών μπαντών.

Όπως κι οι ίδιοι μας είπαν πριν αρχίσουν να τις αραδιάζουν: “Είναι πολλές πλέον οι Ελληνικές μπάντες που μας αρέσουν, αγαπάμε και παρακολουθούμε. Φυσικά δεν θα μιλήσουμε για τα τεράστια σε όλα τα επίπεδα σχήματα των Socrates και Aphrodite’s Child.”

Του Μάριου Αποστόλου

The Last Drive

Ξεκίνησαν να αλλάζουν πολλά με αυτό το σχήμα. Το στίγμα τους ανεξίτηλο κοινωνικό και μουσικό για το underground rock, το punk, το heavy rock της χώρας.

Nightstalker

Και εδώ τι να λέμε! Με μπροστάτη τον Αργύρη, πατέρα του desert και stoner rock της Ελλάδας, με το υψηλότατο μουσικό επίπεδό τους ως μπάντα και με δίσκους που θα μπορούσαν άνετα να είναι από τους κορυφαίους εδώ και πολλά χρόνια στο παγκόσμιο στερέωμα οι Nightstalker δικαιωματικά καταλαμβάνουμ μια θέση στη πεντάδα μας. Yes babe… Είναι όλα αυτά και ακόμα παραπάνω!

Planet of Zeus

Η μπάντα που είναι στην κορυφή και δικαίως τα τελευταία χρόνια. Είχαμε την τιμή να παίξουμε πρόσφατα μαζί τους. Με κομματάρες που σε ταρακουνάνε συθέμελα και ζωντανές εμφανίσεις σεμιναριακού επιπέδου, εκπροσωπούν επάξια την μουσική μας σκηνή όπου και να βρίσκονται!

Rotting Christ

Παρόλο που παίζουμε αρκετά διαφορετική μουσική, δε γίνεται να μην πούμε ένα τεράστιο “respect” σε αυτή την μπάντα! Με την αξία τους έχουν καταφέρει, εδώ και πολλά χρόνια, να παίζουν σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου και ο κόσμος να τους αποθεώνει!

Sober on Tuxedos

Η πεντάδα μας θα κλείσει με μία ανερχόμενη μπαντάρα στο χώρο μας! Ωραίες συνθέσεις, φωνάρα και τα σπάνε στο stage! Είμαστε σίγουροι πώς σε λίγα χρόνια θα έχουμε να πούμε πολλά για τους κυρίους. Για την ακρίβεια ήδη έχουμε!

***

Οι Rusty Bonez παρουσιάζουν ζωντανά το “Wrath” στο Ίλιον Plus (Πατησίων & Κοδριγκτώνος 17, Αθήνα), μαζί με τους Sober on Tuxedos και Sun, Rain in Life.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: www.facebook.com/events/1672682856138343

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ