Εκεί που το ποδόσφαιρο θυμίζει ακόμα «μπάλα», παίζει καλή φάση!
News

Εκεί που το ποδόσφαιρο θυμίζει ακόμα «μπάλα», παίζει καλή φάση!

Το Rock is Dead σε ψήνει να προσθέσεις λίγο (αυθεντικό) ποδόσφαιρό στο καλοκαίρι σου.

-«Φέτος δεν έχει ούτε Μουντιάλ, ούτε Euro»

-«Ναι το ξέρω, μαλακία. Αλλά κάτσε να δούμε τι θα φέρει ο πρόεδρας για του χρόνου ρε…»

Όταν αυτές τις μέρες μια ποδοσφαιρική κουβέντα σταματά/ξεκινά σε/από αυτό το σημείο, ε, αυτό συνιστά μέγα λάθος, για να μην γράψω ξανά τη λέξη «μαλακία» και κοπεί στη διόρθωση (;).

Αν ακόμα δεν ξέρεις ή δεν έχει σκεφτεί το λόγο του λάθους (με δεδομένο πως γουστάρεις το θέμα για να διαβάζεις ακόμα), τότε να ευχαριστήσεις την Τύχη, ή έστω τον φίλο σου που σου έστειλε το συγκεκριμένο link! Οκ, τον τελευταίο τον ευχαριστούμε και όλοι εδώ στο Rock is Dead…

Το λοιπόν. Πέμπτη 11/6, βασικά Παρασκευή 12/6 (2:30 το ξημέρωμα) ξεκινά το 44ο Copa America/Κόπα Αμέρικα. Το οποίο και γραμμένο στα ελληνικά δεν είναι άσχημο. Φιλοξενείται σε εννέα γήπεδα της Χιλής, είναι το σπουδαιότερο ποδοσφαιρικό γεγονός του καλοκαιριού και αν δεν το ήξερες, ήταν… μέγα λάθος σου όπως είπαμε πριν. Άστο τώρα όμως, πέρασε, έμαθες.

Έμαθες πως εκεί (Λατινική Αμερική) που η λέξη «ποδόσφαιρο» αγγίζει ακόμα την έννοια «μπάλα» που έχουμε όλοι στο μυαλό μας (τις πολλές κλωτσιές και τα ακόμα περισσότερα επιφωνήματα θαυμασμού για ποδοσφαιρικές αλητείες ), θα παιχτεί… σοβαρή μπάλα τις επόμενες ημέρες. Κάτι από μόνο του αυτό είναι μια καλή φάση!

Ο Μέσι, με φόρα από το τρεμπλ της Μπαρτσελόνα (ίδια ομάδα με την Μπαρσελόνα), ταξιδεύει κανονικά με το φαβορί, την Αργεντινή. Όπως και οι Αγουέρο, Ντι Μαρία, Ιγκουαΐν. Ενώ επέστρεψε στην εθνική ο Κάρλος Τέβες. Καλή φάση σίγουρα!

Την ίδια φόρα με τον Μέσι έχει και ο Νεϊμάρ στην ανανεωμένη Βραζιλία του Ντούνγκα, που θα έχει παρέα Νταβίντ Λουίζ, Τιάγκο Σίλβα, Κουτίνιο και Ρομπίνιο. Καλή φάση επίσης!

https://www.youtube.com/watch?v=oPGaBp-tz6I

Χάμες, Φαλκάο (δεκτό το κράξιμο), Μπάκα στην Κολομβία, Αλέξις Σάντσες και Βιδάλ με την Χιλή. Καλή φάση.

Ο Σουάρες… όχι με την κάτοχο Ουρουγουάη, διότι δάγκωνε στο Μουντιάλ πέρυσι, αλλά μέσα ο Καβάνι. Καλή φάση (όχι που λείπει ο Σουάρες, αλλά που θα δούμε τον Καβάνι)

https://www.youtube.com/watch?v=kYgKVCrh3aQ

Φετινές «καλεσμένες» στη διοργάνωση (παίζει κλασικά αυτό) είναι το Μεξικό και η Τζαμάικα. ΜΕΞΙΚΟ και ΤΖΑΜΑΪΚΑ, έλα… Καλή φάση!

gfx-copa-draw-all-groups-eng_yujn1f8xh0f1lckjzr3tqnte

Τα ματς τα δείχνει κανονικά η ελληνική TV (ΣΚΑΪ), αλλά μπορείς να τα βλέπεις και στο youtube. Καλή φάση και αυτό!

Καλή φάση είναι και ο τρόπος διεξαγωγής, καθώς εκτός από τους δύο πρώτους κάθε ομίλου, περνούν στα προημιτελικά και οι δύο καλύτεροι τρίτοι, για να γίνουν οκτώ και να βγουν κανονικά τα ζευγάρια.

Οι ώρες των αγώνων είναι λίγο «μερακλίδικες». Ξεκινάνε από 10-11 το βράδυ και φτάνουν μέχρι τις 2-3 τα ξημερώματα. Αλλά ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτό δεν το λες απαραίτητα «κακή φάση».

Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 4 Ιουλίου στις 23:00. Εκείνη την ημέρα παίζουν και οι Prodigy με τους Judas Priest στη Μαλακάσα, οπότε εδώ διαλέγεις ΕΣΥ αν είναι καλή ή κακή η φάση…

0729589001431522396

Κακή φάση, όμως, είναι σίγουρα το official κομμάτι του τουρνουά:

Σίγουρα καλύτερη φάση το promo:

Και εξαιρετική φάση η διαφήμιση της μπύρας Cristal, η οποία σε «κάνει» να υποστηρίξεις έστω λίγο και τη Χιλή. Η οποία θα προσπαθήσει μπροστά στο κοινό της να κατακτήσει την κούπα για πρώτη φορά στην ιστορία της…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: