Έφυγε από τη ζωή στα 103 ο Κερκ Ντάγκλας
News

Έφυγε από τη ζωή στα 103 ο Κερκ Ντάγκλας

Ένας θρύλος του Hollywood, o Κερκ Ντάγκλας, έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης σε ηλικία 103 ετών.  Ένας από τους αστέρες της χρυσής εποχής του Hollywood, πρωταγωνίστησε σε ταινίες όπως το SpartacusThe Bad and the Beautiful και Lust for Life.

Προτάθηκε τρεις φορές για Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου χωρίς να το κερδίσει ποτέ και το 1995 η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών του απένειμε Τιμητικό Όσκαρ για τα 50 χρόνια παρουσίας στον κόσμο του κινηματογράφου. Είχε επίσης βραβευτεί από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου με βραβείο προσφοράς στην 7η τέχνη και το 1999 το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου τον κατέταξε στη 17η θέση της λίστας με τους μεγαλύτερους αστέρες όλων των εποχών.

Το κανονικό του όνομα ήταν Ισουρ Ντανιέλοβιτς και γεννήθηκε τον Δεκέμβρη του 1916 στο Αμστερνταμ. Με Λευκορώσικη και Εβραϊκή καταγωγή, ο Ντάγκλας και η οικογένειά του μετακόμισαν στις ΗΠΑ πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου ο νεαρός τότε Ισουρ, άλλαξε το όνομά του σε Ιζι Ντέμσκι, πριν το αλλάξει ξανά σε Κερκ Ντάγκλας.

Την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε η οικογένεια του, με τον γιο του, Μάικλ Ντάγκλας, να γράφει: «Με μεγάλη λύπη, εγώ και τα αδέλφια μου, ανακοινώνουμε ότι ο Κερκ Ντάγκλας μας άφησε σήμερα σε ηλικία 103 ετών. Για τον κόσμο ήταν ένας θρύλος, ένας ηθοποιός της χρυσής εποχής που έζησε μέχρι τα χρυσά του χρόνια, ένας ανθρωπιστής που η δέσμευση του στη δικαιοσύνη και στα όσα πίστευε έβαλε τον πήχη για όλους μας». 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ