Έφυγε από τη ζωή ο Jon Zazula  που κυκλοφόρησε τα δύο πρώτα άλμπουμ των Metallica
News

Έφυγε από τη ζωή ο Jon Zazula που κυκλοφόρησε τα δύο πρώτα άλμπουμ των Metallica

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 69 ετών άφησε, ο Jon “Jonny Z” Zazula, ένας άνθρωπος που έγραψε ιστορία στο heavy metal αφού μέσα από την εταιρεία του, τη Megaforce, κυκλοφόρησε τα δύο πρώτα άλμπουμ των Metallica.

Μόλις ένα χρόνο πριν είχε φύγει από τη ζωή και η γυναίκα του Marsha, με την οποία «έτρεχαν» την εταιρεία.

«Ο κόσμος έχασε έναν αληθινό θρύλο σήμερα. Ο πατέρας μας έζησε μία ζωή γρήγορη, heavy, δυνατή και επιδραστική όπως η μουσική που γνώρισε στον κόσμο. Το πάθος και η επιμονή του έδωσε ώθηση στις καριέρες μερικών από τα μεγαλύτερα metal συγκροτήματα» έγραψε στο facebook η κόρη του.

«Η σκληρή μουσική έχασε έναν από τους μεγαλύτερους εκπροσώπους της σήμερα, αφού ο Jonny Z έφυγε από αυτό τον κόσμο, πολύ νωρίς. Το 1982, όταν κανένας δεν ήθελε να ρισκάρει με τέσσερα παιδιά από την Καλιφόρνια που έπαιζαν ένα τρελό είδος metal, ο Jonny και η Marsha το έκαναν και τα υπόλοιπα είναι , όπως λένε, ιστορία. Ήταν ένας μέντορας, μάνατζερ, αφεντικό της εταιρείας και πατρική φιγούρα για όλους μας. Οι Metallica δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα χωρίς τον Jonny και την Marsha» ανέφεραν οι Metallica σε ανακοίνωση τους.

«Ο θεός να αναπαύσει την ψυχή σου Jonny. Η καρδιά μου είναι γεμάτη ευγνωμοσύνη που ρίσκαρες με εμένα και το συγκρότημα» τόνισε σε ξεχωριστή δήλωση ο James Hetfield ενώ από την πλευρά του ο Lars Ulich είχε να πει τα εξής: «Σε ευχαριστώ Jonny που ρίσκαρε με αυτούς τους τρελούς, θορυβώδεις και απείθαρχους τύπους από την Καλιφόρνια, που δεν ήξεραν τι τους περιμένει, αλλά ήταν έτοιμοι να τα κυνηγήσουν όλα. Σε ευχαριστώ που μας έκανες να νιώθουμε ότι ανήκουμε κάπου και ότι αξίζουμε. Θα είμαι για πάντα ευγνώμων για την φιλία σου, τις συμβουλές σου και την πίστη σου ότι η μουσική που παίζαμε μπορούσε να αγγίξει και άλλους ανθρώπους σαν κι εμάς».

Εκτός από τους Metallica, η Megaforce είχε κατά καιρούς στο ρόστερ της συγκροτήματα όπως οι Anthrax, οι Overkill, οι Ministry και οι Testament.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ