Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής του Ελληνικού Metal Hammer
News

Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής του Ελληνικού Metal Hammer

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 60 ετών άφησε ο Γιάννης Κουτουβός. Ο ιδρυτής του ελληνικού Metal Hammer υπέστη ανακοπή καρδιάς.

Το Roxx εκφράζει από καρδιάς τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους φίλους του Γιάννη.

Αναλυτικά η δημοσίευση του metalhammer.gr: 

Ο κύριος Κουτουβός ήταν ένας από τους πρωτοπόρους όσον αφορά το heavy metal στη χώρα μας τις δεκαετίες 1980-90, εμπλεκόμενος κυρίως στην EMI και στη CBS ως υπεύθυνος ξένου ρεπερτορίου. Ήταν ο άνθρωπος που ευθυνόταν σε μεγάλο βαθμό για την επιτυχία συγκροτημάτων όπως οι ScorpionsIron Maiden, Saxon, Μοtorheadκαι Whitesnake στην Ελλάδα, κυκλοφόρησε πολλές σχετικές βινυλιακές συλλογές, και είχε μεγάλη συμβολή στον ερχομό αυτών των σπουδαίων συγκροτημάτων για πρώτη φορά στη χώρα μας, είτε για συναυλίες, είτε για promotion.

Επίσης διετέλεσε παρουσιαστής μουσικών τηλεοπτικών εκπομπών, έγραφε στο πολύ επιτυχημένο περιοδικό των ’80s με τίτλο Αγόρι, ενώ ήταν και ραδιοφωνικός παραγωγός (ο πρώτος που είχε επίσημη heavy metal εκπομπή στα FM), και manager αρκετών σχημάτων. Ένα από αυτά ήταν οι Spitfire τη δεκαετία του ’80, οι οποίοι με την αρωγή του Κουτουβού και του Μάνου Ξυδού έγιναν το πρώτο ελληνικό heavy metal συγκρότημα που κυκλοφόρησε δίσκο σε πολυεθνική (ΕΜΙ), το θρυλικό “First Attack” (1987). Ο ίδιος μάλιστα ξεκίνησε ως μουσικός με τα συγκροτήματα Mini Boys και Gravel.

Όμως, η μεγαλύτερή του παρακαταθήκη ήταν όταν το 1984 είχε την ιδέα να εκδώσει το πρώτο περιοδικό στην Ελλάδα που θ’ ασχολείται αποκλειστικά με το heavy metal. Και έτσι τον Δεκέμβριο εκείνης της χρονιάς βγήκε το παρθενικό τεύχος ενός εντύπου ονόματι Heavy Metal, το οποίο μετά από μερικά χρόνια έγινε Metal Hammer και… αυτό το μήνα συμπληρώνει τα 400 του τεύχη.

Τον ευχαριστούμε για όλα, χωρίς αυτόν δεν θα ήμασταν εδώ τώρα.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Η παρακαταθήκη του δεν θα σβηστεί ποτέ!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ