Έφυγε από τη ζωή ο H.R. Giger
Art Attack

Έφυγε από τη ζωή ο H.R. Giger

Μία μεγάλη μορφή του καλλιτεχνικού χώρου, που άφησε το στίγμα του στην κινηματογραφική και ροκ κουλτούρα, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών.

Ο ζωγράφος γλύπτης και σχεδιαστής H.R. Giger άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Ζυρίχης, όπου νοσηλευόταν για τραύματα που υπέστη ύστερα από πτώση, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Giger κυκλφόρησε τη συλλογή Necronomicon το 1977 (την οποία εμπνεύστηκε από τη δουλειά του Lovecraft) και έγινε ευρύτερα γνωστός για την εικαστική του δουλειά στο Alien (για το οποίο κέρδισε όσκαρ ειδικών εφέ).

Έργα του χρησιμοποιήθηκαν για εξώφυλλα πασίγνωστων δίσκων όπως το To Mega Therion των Celtic Frost, How The Gods Kill του Danzig, το Heartwork των Carcass και πιο πρόσφατα το Melana Chasmata των Triptykon.

Ο Giger ήταν επίσης ο σχεδιαστής της περίφημης βάσης μικροφώνου που χρησιμοποιεί εδώ και πολλά χρόνια στις συναυλίες των Korn ο Jonathan Davis, είχε ασχοληθεί με video games, ενώ υπάρχει και μία ολόκληρη σειρά από κιθάρες Ibanez με την υπογραφή του.

f48oexvorqpat2bfntgp

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: