Η δραματική μονομαχία του Game of thrones καρέ-καρέ
Game of thrones

Η δραματική μονομαχία του Game of thrones καρέ-καρέ

Για να είμαστε ξεκάθαροί μαζί σας από την αρχή, αν συνεχίσετε να διαβάζετε αυτό το κείμενο θα μάθετε τι έγινε στην μονομαχία του Game of Thrones στο επεισόδιο που προβλήθηκε την Κυριακή.

Οπότε αν δεν το έχετε δει ακόμα, κλείστε αυτή τη σελίδα γρήγορα.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILER

Να σας εξομολογηθώ κάτι αρχικά. Έχω διαβάσει τα βιβλία, οπότε πολλές από τις σοκαριστικές ανατροπές που έχουν στη διάρκεια των τεσσάρων μέχρι στιγμής σεζόν της σειράς, δεν με έπιασαν απροετοίμαστο.

Ζηλεύω πραγματικά όμως αυτούς που παρακολουθούν και έχουν αποφύγει κάθε μορφής spoiler. Η εμπειρία πρέπει να είναι εξαιρετική και σας ζηλεύω για αυτό. Παρόλα αυτά, η τηλεοπτική μεταφορά των γεγονότων είναι τόσο καλή που κάνει τον εγκέφαλο μου να πονάει.

Όπως η μάχη ανάμεσα στο βουνό και τον Όμπεριν.

Πριν φτάσουμε σε αυτή όμως να πούμε δύο λόγια για το επεισόδιο και τα όσα προηγήθηκαν. Όλες οι εξελίξεις ήταν τοποθετημένες έτσι που δεν οδηγούσαν σε κορύφωση. Όχι μόνο της κάθε ιστορία ξεχωριστάς αλλά και της μάχης που ακολούθησε.

Μερικά highlights: Το τρελαμένο γέλιο της Άρια όταν συνειδητοποιεί ότι ένα ακόμα σχέδιο του κυνηγόσκυλου για να πάρει λύτρα έχει αποτύχει λόγο του θανάτου ενός μέλους της οικογένειας της.

arya-maniac-laughter (1)
Η ενηλικίωση της Σάνσα, που μετά από τρεις σεζόν που το έπαιζε πληγωμένη πριγκίπισσα, κατάλαβε ότι για να επιβιώσεις χρειάζεται να βουτήξεις στο βούρκο του ψέματος. Και να βγεις ντυμένη όπως η Αντζελίνα Τζολί στο Maleficient.

sansa-katniss (1)
Το ρομάντζο της Μισαντέι με τον Grey Worm. Ο τύπος έχει ευνουχιστεί έτσι δεν είναι;

greyworm-boobs
Οι πάντα απολαυστικοί διάλογοι του Τίριον με τον Τζέιμι.

tyrion-cunk (1)
Και πάμε τώρα στη μονομαχία. Μια μονομαχία που περιμέναμε δύο ολόκληρες εβδομάδες και δεν είχε καμία μακροσκελή εισαγωγή, ούτε γυαλίσματα και κορδέλες. Ήταν απλά από τα πιο έντονα τηλεοπτικά οκτάλεπτα που έχουμε βιώσει.

Μια μονομαχία που δεν έκρινε μόνο την τύχη του Τίριον, αλλά έκρυβε 20 χρόνια μίσους και οργής που ήρθαν μεμιάς στην επιφάνεια.

Και στην κανονική της διάρκεια το ματς ήταν ξεκάθαρα υπέρ του Όμπεριν…

v1

v2

v3

Αντί όμως να αποτελειώσει τον αντίπαλο του, επιχείρησε να αποσπάσει και την ομολογία του για τις δολοφονίες της αδερφής του και των παιδιών της. Και αυτό του κόστισε τη ζωή του …

m1

m2

m3

Και ταυτόχρονα την καταδίκη του Τίριον….

tyrion
Και έτσι είπαμε αντίο σε έναν χαρακτήρα την ίδια σεζόν που μας συστήθηκε και παρόλα αυτά πρόλαβε να γίνει αγαπητός στον περισσότερο κόσμο.

Και πάμε στα δύο τελευταία επεισόδια ξέροντας ότι αναμένεται μακελείο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ