Δυστυχώς είναι αλήθεια: Έφυγε από τη ζωή ο Nick Menza
News

Δυστυχώς είναι αλήθεια: Έφυγε από τη ζωή ο Nick Menza

Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας επιβεβαιώθηκε ότι ο Nick Menza δεν είναι πια κοντά μας.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 51 ετών το βράδυ του Σαββάτου μετά από ανακοπή καρδιάς.

Η επιβεβαίωση ήρθε από το στενό φίλο του Menza, Allen E Hall, με ποστάρισμα του στο Facebook το οποίο μοιράστηκε η επίσημη σελίδα του Menza τόσο στο Facebook όσο και στο Twitter.

hall

Νωρίτερα και μέσως twitter ο Dave Mustaine δήλωνε συγκλονισμένος από την πληροφορία.

sasa

O Menza ήταν ο ντράμερ των Megadeth στις μεγάλες τους δόξες από το Rust in Peace έως και το Cryptic Writings.

Ξεκίνησε στους Megadeth ως τεχνικός του τότε ντράμερ Chuck Behler ενώ τον αντικαθιστούσε όποτε δεν μπορούσε να εμφανιστεί ζωντανά. Παραλίγο να παίξει στο South of Heaven των Slayer όταν αποχώρησε για πρώτη φορά ο Dave Lombardo αλλά αυτό δεν έγινε τελικά αφού ο Lombardo επέστρεψε. Έγινε μόνιμο μέλος των Megadeth το 1989 και από τότε έπαιξε όχι μόνο στα άλμπουμ που προαναφέραμε και σε τρεις σόλο δουλείες του Marty Friedman.

To καλοκαίρι του 1998 και ενώ συνεχιζόταν η περιοδεία για το Cryptic Writings έκανε επέμβαση στο γόνατο για την αφαίρεση ενός όγκου που τελικά αποδείχθηκε καλοήθης.

Για να συνεχιστεί η περιοδεία οι Megadeth προσέλαβαν τον Jimmy De Grasso ως προσωρινό αντικαταστάτη. Ο Menza όμως δεν επέστρεψε ποτέ αφού κατά τη διάρκεια της αποθεραπείας του ο Mustaine του τηλεφώνησε και του είπε ότι οι υπηρεσίες του δεν χρειάζονται πια.

Έφτασε κοντά στο να επιστρέψει στη μπάντα δύο φορές, μία το 2004 και άλλη μία πριν το πρόσφατο άλμπουμ της μπάντας, αλλά και τις δύο φορές δεν τα βρήκε με τον Dave Mustaine.

Χωρίς να έχει επιβεβαιώθει ακόμα, λέγεται ότι η καρδιά του σταμάτησε να χτυπά πάνω στη σκηνή ενώ έπαιζε με τη μπάντα του, τους OΗΜ, στο Λος Άντζελες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ