O δημιουργός της σειράς του Watchmen στον δημιουργό του κόμικ : «Άντε γ***σου, θα το κάνω έτσι κι αλλιώς»
News

O δημιουργός της σειράς του Watchmen στον δημιουργό του κόμικ : «Άντε γ***σου, θα το κάνω έτσι κι αλλιώς»

Ακούστε εδώ ζωντανά το Roxx Radio


Για να είμαστε ξεκάθαροι από την αρχή, ο Damon Lindelof που υπογράφει την τηλεοπτική μεταφορά του Watchmen, ήξερε όταν είπε αυτή την ατάκα για τον Alan Moοre, ότι θα χρησιμοποιηθεί ως τίτλος παντού. «Σας δίνω clickbait παιδιά» είπε σε συνέντευξη του, στο περιθώριο των εκδηλώσεων της ένωσης κριτικών.

Πάμε όμως να δούμε τι εννοούσε ο άνθρωπος που δέχθηκε μεγάλη κριτική για το φινάλε του Lost, αλλά αποθεώθηκε λίγα χρόνια μετά για το Leftovers. O Lindelof ρωτήθηκε για το γεγονός ότι ο Alan Moore δημιουργός του κόμικ των Watchmen, δεν θέλει να έχει καμία σχέση με τη σειρά που έρχεται στο HBO και στην ουσία αποτελεί σίκουελ της ιστορίας του.

«Δεν νομίζω ότι το έχω ξεπεράσει. Ο Alan Moore είναι μία ιδιοφυία, κατά την γνώμη μου, ο σπουδαιότερος συγγραφέας στον χώρο των κόμικ και ένας από τους σπουδαιότερους γενικά. Έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλει να έχει καμία σχέση με αυτό που κάνουμε και δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το όνομα του, κάτι που σέβομαι». 

Ο Alan Moore είναι φυσικά ο άνθρωπος που έχει γράψει και το V For Vendetta, το Killing Joke του Batman και το From Hell ενώ είχε αρνηθεί να εμπλακεί και στην κινηματογραφική μεταφορά του 2009 από τον Ζακ Σνάιντερ.

«Ως κάποιος που ολόκληρη η ταυτοτητα του ορίζεται από την περίπλοκή σχέση που είχα με τον πατέρα μου, στον οποίο νιώθω συνεχώς την ανάγκη να δείχνω ότι αξίζω και δεν τα καταφέρνω, ο Alan Moore είναι τώρα αυτό το πρότυπο. Νιώθω ότι ο Alan Moore είναι ένα ένας punk rock άνθρωπος, ένας επαναστάτης και αν έλεγες στον Alan Moore to 85 ή το 86 ότι δεν πρέπει να κάνει κάτι γιατί δεν το θέλει ο δημιουργός του Superman ή του Swamp Thing, θα έλεγε ‘Άντε γ***σου εγώ θα το κάνω’. Έτσι λέω και εγώ το ίδιο. ‘Αντε γ***σου θα το κάνω έτσι κι αλλιώς’». 

Το Watchmen θα κάνει πρεμιέρα στο HBO τον Οκτώβριο. Αυτό που ακολουθεί είναι το trailer.

https://youtu.be/1yKq1PRvPJQ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: