Δικαίωση των εργαζομένων στο Hollywood

Roxx |

Το δίχτυ της γενικής απεργίας που είχε απλωθεί πάνω από το Hollywood και θα παρέλυε τις παραγωγές ταινιών και σειρών, εξαφανίστηκε, αφού όλα τα αιτήματα των εργαζομένων πέρασαν σε μία ιστορική συμφωνία με τα στούντιο.

Η θετική ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων ήρθε αργά το βράδυ του Σαββάτου, σχεδόν 24 ώρες πριν τη λήξη του τελεσιγράφου που θα οδηγούσε στην απεργία.

«Αυτό είναι ένα τέλος βγαλμένο από το Hollywood. Τα μέλη μας ύψωσαν το ανάστημα τους. Είμαστε σκληροί και ενωμένοι. Κοντραριστήκαμε με μερικές από τις πιο ισχυρές και πλούσιες εταιρίες στο χώρο της ψυχαγωγίας και της τεχνολογίας στον κόσμο και φτάσαμε σε μία συμφωνία που ικανοποιεί τα αιτήματα των μελών μας» δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων που εκπροσωπούσε στις διαπραγματεύσεις 60.000 ανθρώπους. Με σχεδόν απόλυτη πλειοψηφία που άγγιξε το 99% του είχαν δώσει το χαρτί της απεργίας σε περίπτωση που δεν επέλθει η συμφωνία.

Οι εργαζόμενοι, ανάμεσα σε άλλα, πήραν καλύτερο κατώτατο μισθό, ετήσια αύξηση 3%, καλύτερη κάλυψη υγείας από τους εργοδότες, δέκα ώρες διαφορά ανάμεσα στις βάρδιες τους και εγγυημένα διαλλείματα για φαγητό κατά τη διάρκεια των παραγωγών.

«Η ψήφος σας για απεργία, η ετοιμότητα σας να ρισκάρετε τις δουλειές σας για να παλέψετε για τα δικαιώματα σας, άλλαξε για πάντα το σωματείο μας. Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη» αναφέρει η ανακοίνωση της ένωσης προς τα μέλη της.

Η ολοκλήρωση της διαπραγματεύσεων και η αποφυγή της απεργίας, επιτρέπει στα μεγάλα στούντιο και τις streaming πλατφόρμες να προχωρήσουν κανονικά με τον προγραμματισμό τους που είναι πολύ φορτωμένος μετά τις μεγάλες καθυστερήσεις που έφερε η πανδημία και φυσικά μιλάμε για μία μεγάλη νίκη των εργαζομένων που πάλεψαν για τα δικαιώματα τους.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ