Dickinson για το Black Album των Metallica: «Είχαν τα... μπαλάκια να το κάνουν, οι Maiden όχι»
News

Dickinson για το Black Album των Metallica: «Είχαν τα… μπαλάκια να το κάνουν, οι Maiden όχι»

Στις 12 Αυγούστου είναι η επέτειος από την από την κυκλοφορία του Black Album των Metallica, του πιο εμπορικού δίσκου στην ιστορία του heavy metal που καθόρισε το είδος και αποτελεί φυσικά ορόσημο.

Λόγω της επετείου το Classic Rock ρώτησε για τη σημασία του άλμπουμ έναν άνθρωπο που η γνώμη του μετράει πολύ. Τον Bruce Dickinson.

«Οι Iron Maiden, οι Judas Priest και οι Pantera, όλοι φτάσαμε σε σταυροδρόμια όπου είχαμε την ευκαιρία να πάμε στο επόμενο επίπεδο. Αλλά κανέναν από εμάς δεν είχε τα… μπαλάκια να το κάνει. Οι Metallica το έκαναν όμως. Πρέπει να τους δώσεις τεράστιο credit που άρπαξαν την ευκαιρία όταν εμφανίστηκε, πήραν το ρίσκο και έδρεψαν τους καρπούς. Δεν μπορείς να υποβαθμίσεις το τι πέτυχαν με αυτό το άλμπουμ» τόνισε ο τραγουδιστής των Iron Maiden.

«Είναι από αυτά τα σπάνια άλμπουμ που τα κάνουν όλα σωστά. Έχει τρομερά καλή παραγωγή και κάθε νότα είναι κάτω από πλήρη έλεγχο. Εκτιμώ το πώς το έκαναν, τι έκαναν με τα τραγούδια και ήταν πολύ αποτελεσματικό. Σίγουρα βοήθησε το metal να μπει στο mainstream. Ξέρω ότι δεν ήταν ο Mutt Lange στην παραγωγή αλλά ο Bob Rock είχε παρόμοιο στυλ, με τον παραγωγό να είναι αυτός που έχει τον έλεγχο» συνέχισε ο Dickinson και κατέληξε λέγοντας ότι οι Maiden δεν θα μπορούσαν ποτέ κάτι αντίστοιχο στην παραγωγή.

«Δεν θα μπορούσαμε ποτέ να φτιάξουμε ένα άλμπουμ με αυτό τον τρόπο, γιατί δεν είμαστε κάτω από τόσο έλεγχο και δεν θέλουμε να είμαστε. Με εμάς θα κατέληγαν οι ρόδες να φεύγουν από το λεωφορείο και να απολύουμε τον παραγωγό».

To Black Album πέρασε τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες στην κορυφή του Billboard όταν κυκλοφόρησε και έχει πουλήσει πάνω από 30 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ