Η διαμαρτυρία για τη νίκη των Limp Bizkit που οδήγησε τον μπασίστα των Rage Against the Machine στη φυλακή

Roxx |

Γυρνάμε τον χρόνο 21 ολόκληρα χρόνια πίσω. Ήταν αρχές του Σεπτέμβρη του 2000 και τα Video Music Awards του MTV ήταν σε πλήρη εξέλιξη. Σημειώστε, ότι μιλάμε για μία εντελώς διαφορετική εποχή, με το κανάλι να παίζει ακόμα μεγάλο ρόλο στη μουσική βιομηχανία και να περιλαμβάνει μπόλικο ροκ και μεγάλα ονόματα του χώρου στις τελετές του.

Υποψήφιοι εκείνο το βράδυ για το βραβείο του καλύτερου ροκ βίντεο ήταν οι Limp Bizkit με το Break Stuff, οι Rage Against the Machine με το Sleep now in the Fire, αλλά και οι Metallica (I Dissapear), Creed (Higher) και ο Kid Rock (Cowboy).To βίντεο των RATM είχε σκηνοθετηθεί από τον Michael Moor στη Wall Street και ο μπασίστας τους, Tim Commerford, ήταν σίγουρος για τη νίκη τους, ενώ παράλληλα απεχθανόταν τους Limp Bizkit.

Νικητές τελικά ήταν ο Fred Durst και η παρέα του και ο Commerford που είχε προειδοποιήσει τα άλλα μέλη της μπάντας, αλλά και τον σκηνοθέτη ότι θα διαμαρτυρηθεί αν δεν κερδίσουν, έφυγε από τη θέση του και ανέβηκε στη σκηνή.

Την ώρα που ο Commerford σκαρφάλωσε σε μέρος του σκηνικού, τα μέλη των Limp Bizkit τον κοιτούσαν με απορία, ενώ από το κοινό του φώναζαν να πηδήξει!

«Αυτό ο τύπος είναι το rock and roll και πρέπει να πάρει το βραβείο» είπε αρχικά ο Durst και πρόσθεσε: «Είναι κότα όμως, γιατί δεν πηδάει».

Άντρες της ασφάλειας κατάφεραν τελικά να τον κατεβάσουν και ο Commerford συνελήφθη και πέρασε το βράδυ στη φυλακή. Η απέχθεια του για τους Limp Bizkit δεν ξεθώριασε με τα χρόνια, αφού πίσω στο 2015 είχε ζητήσει συγγνώμη από τον κόσμο που η μπάντα του αποτέλεσε επιρροή για τον ήχο τους!

 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ