Δέκα πράγματα που μας ενθουσιάζουν φέτος στη μουσική
Music

Δέκα πράγματα που μας ενθουσιάζουν φέτος στη μουσική

Δεν είμαστε καθόλου οργανωτικοί σαν άνθρωποι έτσι ήταν πάρα μα πάρα πολύ δύσκολο να βάλουμε τη σκέψη μας σε μία σειρά και να φτιάξουμε αυτή τη λίστα. Αυτό που κάναμε ήταν διαλέξουμε δέκα πράγματα που μας ήρθαν στο μυαλό και έχουν να κάνουν με τη μουσική (με τον έναν ή το άλλο τρόπο) και φτιάχνουν τη διάθεση για τη χρονιά που έρχεται.

Όλο και κάτι θα έχουμε ξεχάσει αυτό είναι σίγουρο.

H επανασύνδεση των Guns N’ Roses

Ο Axl και ο Slash έθαψαν το τσεκούρι του πολέμου μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες. Θα περιοδεύσουν και αυτό μας κάνει να ελπίζουμε ότι θα μπουν και στο στούντιο. Ο Slash όπως φαίνεται και από τις προσωπικές του δουλειές είναι σε εξαιρετική φόρμα ενώ ο Axl δεν γίνεται θα έχει και αυτός καλές ιδέες τόσα χρόνια.

https://www.youtube.com/watch?v=5jd9e6QCuXE

Η πιθανότητα να δούμε από κοντά τους Black Sabbath

Αυτό είναι γλυκόπικρο. Φέτος θα είναι η χρονιά που οι Black Sabbath θα βάλουν και επίσημα τέλος στην τεράστια καριέρα τους και στο μεγαλύτερο κεφάλαιο του σκληρού ήχου. Μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα τους δούμε ζωντανά για τελευταία φορά και στη χώρα μας και κάτι μας λέει ότι αυτό θα γίνει.

H πιθανότητα να έχουμε νέο άλμπουμ των Tool

Φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την κυκλοφορία του 10.000 Days. Η μπάντα έχει ξεπεράσει τα νομικά κολλήματα που είχε στο πρόσφατο παρελθόν, έχει περάσει χρόνο στο στούντιο και σταυρώνουμε τα δάχτυλα μας ελπίζοντας ότι θα ακούσουμε επιτέλους κάτι καινούργιο από αυτούς.

Το νέο άλμπουμ των Metallica

Οχτώ χρόνια είναι πάρα μα πάρα πολλά. Και μετά από ταινίες, φεστιβάλ και ένα σωρό άλλες άλλες δραστηριότητες που έκλεψαν τον χρόνο τους, μοιάζει σχεδόν βέβαιο ότι ο διάδοχος του Death Magnetic είναι σε καλό δρόμο. Όχι, σε καμία περίπτωση δεν θα αλλάξει το τοπίο του metal αλλά μόνο και μόνο οι κουβέντες που θα γίνουν γύρω από αυτό, είναι μια εξαιρετικά διασκεδαστική προοπτική.

Και μόνο η σκέψη ότι οι System of a Down μπορεί μπουν στο στούντιο

Όταν πέρυσι τέτοιο καιρό μαζεύτηκαν ξανά για την περιοδεία Wake up The Souls δεν δίστασαν να πουν ότι έχουν σκεφτεί ιδέες για νέο άλμπουμ και ότι όταν θα τελείωνε η περιοδεία ίσως να δραστηριοποιούνταν και στο στούντιο. Έχει περάσει καιρός από τότε αλλά δεν έχουμε πάψει να ελπίζουμε. Αν βέβαια πρώτα ανακοινωθεί προσωπική δουλειά του Serj τότε πάει να πει ότι η φάση θα έχει κολλήσει ξανά.

Η επιστροφή των Biffy Clyro

Με κάθε νέα τους δουλειά γίνονται όλο και μεγαλύτεροι και είναι αυτή τη στιγμή η μοναδική βρετανική μπάντα αυτού του είδους που διατηρεί στο ακέραιο τις ροκ ρίζες της, την ίδια ώρα που οι Muse και οι Arctic Monkeys φλερτάρουν τα τελευταία χρόνια με άλλους ήχους. Το 2016 θα έχουμε στα χέρια μας το έβδομο άλμπουμ τους και αν η ανοδική τους πορεία συνεχιστεί θα μιλάμε τη σημαντικότερη μπάντα του ήχου.

To τηλεοπτικό Vinyl του HBO

Εδώ έχουμε να κάνουμε με σειρά που συνδυάζει όμως και τη μουσική. Με τους Μικ Τζάγκερ και Μάρτιν Σκορσέζε ως παραγωγούς και τον δεύτερο να σκηνοθετεί το πιλοτικό επεισόδιο, μεταφερόμαστε στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 70 όπου ένα στέλεχος δισκογραφικής εταιρείας προσπαθεί να βγάλει το επόμενο μεγάλο ροκ όνομα. Η πρώτη σεζόν κάνει πρεμιέρα στις 14 Φεβρουαρίου και θα αποτελείται από 10 επεισόδια.

Το νέο άλμπουμ των Rotting Christ

Το μεγαλύτερο ελληνικό συγκρότημα επιστρέφει με το Rituals στις 12 Φεβρουαρίου και από το πρώτο δείγμα χτυπήσαμε τα κεφάλια στον τοίχο. Τώρα που έφυγαν τα καρούμπαλα είμαστε έτοιμοι και για το υπόλοιπο και είμαστε σίγουροι ότι για μία ακόμα φορά θα μας κάνουν περήφανους και θα γεμίσουν όποιο χώρο εμφανιστούν.

H εμφάνιση του Steven Wilson τον Μάιο στην Ελλάδα

Προς το παρόν δεν έχουμε καμία ανακοίνωση μεγάλης συναυλίας ούτε και φεστιβάλ για το καλοκαίρι, αλλά η εμφάνιση του Steven Wilson στο Badminton στις 5 Μαΐου είναι γεγονός που δεν πρέπει να χάσει κανείς. Με συνεχόμενες δισκάρες και με υπόσχεση για μία παράσταση που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στην Ελλάδα ο Wilson έρχεται για να μας ταξιδέψει.

Rock is Dead Radio

Αυτό το τελευταίο ελπίζουμε μέσα στη χρονιά να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο. Μέσα στον Ιανουάριο το Rock is Dead Radio συμπληρώνει έναν χρόνο ζωής. Τον τελευταίο μήνα έχουμε πάνω από 5.000 ακροατές την ημέρα (!) σε κάποιες περιπτώσεις φτάσαμε και τις 10.000 και είμαστε ακόμα στα πρώτα μας βήματα. Σας δηλώσαμε από την αρχή ότι θα ακούσετε την καλύτερη rock μουσική που δεν θα ακούσετε στα FM και ελπίζουμε σε ένα μικρό βαθμό να τα έχουμε καταφέρει. Η προσπάθεια για βελτίωση είναι συνεχής και δεν θα σταματήσει ΠΟΤΕ.

[iframe]<a href=” https://roxx.gr/radio/”><img border=”0″ src=” https://roxx.gr/wp-content/uploads/2015/01/rock-is-dead-radio-on-air-small.jpg” width=”750″ height=”148″>[/iframe]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ